Csökkenni fognak a ponthatárok?
Merem remélni. :( Én tavaly és tavaly előtt bejutottam volna, idén nem biztos. :( 3 ponttal vagyok a csökkenések miatt a ponthatár alatt. 10 ponttal kevesebbem van, mint tavaly. :(
Nappalin nagyon sok múlik az érettségizőkön. Idén többen tettek emelt érettségit, nyilván a pontcsökkenések miatt, így nappalin nem biztos, hogy csökkenni fog. Levelezőn valószínűbb, mert oda nem mindenki megy friss érettségivel.
Ha a felvételizők pontját nézzük, akkor csökkenés várható, hiszen a pluszpontok is csökkentek, és állítólag az érettségik sem voltak kifejezetten könnyűek.
Viszont nehéz csak ebből megmondani, mert azt is kell tudni, hogy az adott szakra hányan jelentkeztek, és milyen a keretszám. Azt érdemes összehasonlítani a tavalyival, és akkor már jó becslést is lehet adni.
Van olyan szak, ahol csökkentették az állami helyeket, pl. a jogász képzésben, de pl. az egészségügyi és - orvosi területen több államilag finanszírozott hallgatót vesznek fel. Ahova én jelentkezem oda hússzal több embert, mint tavaly! Tényleg érdemes megnézni a felvin a tavalyi évi statisztikákat. Összevetni az idei jelentkezőkkel. Abból azért elég sok minden leszűrhető.
Első voltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!