Szerintetek idén csökkenni fognak a felvételi ponthatárok az egyetemeken, illetve főiskolákon?
De ha tavaly 407 pont kellett egy karra, és nekem van 410 pontom, akkor gondolhatok a következőre: 407 pont úgy volt tavaly, hogy többet értek a nyelvvizsgák, de így idén akkor lesz egyenlő a tavalyi ponthatárral, ha most 400 lesz.
Tehát (2010) 407 pont = (2011) 400 pont
Ha a tavalyi ponthatárhoz képest 5 ponttal emelkedik, az idén még ígyis csak 405 pontot ér. Ami bár kevesebbnek hangzik, mint a tavalyi 407, mégis több a nyelvvizsga miatt. :) Szóval ha mondjuk 7 ponttal emelkednének a ponthatárok tavalyhoz képest, akkor lenne idén átlagosan egyenlő a 2010-es ponthatárokkal.
*helyedben
Nem erre építek, de szerintem semmi kifogásolható nincs ebben, hogy felvetettem a kérdést.
Nem tudom, hogy hanyadik ilyen kérdés és hanyadszor írom ezt le.
Az h csökkenek-e a ponthatárok nagyon sok mindentől függ:
-kevesebb pontot ér a nyelvvizsga
-SZERINTEM idén könnyebbek voltak az érettségik (az h körületted mindenki azt mondja, hogy jobbra számított, semmi nem számít. nagyon sok ember túlértékeli önmagát és emiatt lesz rosszabb)
-nézd meg h első helyen (és egyáltalán) többen vagy kevesebben jelentkeztek-e oda, ahova te
-és egyre kevesebb az olyan ember akinek a nyelvvizsgával megvan a 100%-s nyelv érettségi (2004-2005 körül még kaptál érte)
-a szak sem mind1, vannak olyan helyek, ahova évről évre egyre "minőségibbek" a felvettek
szóval többségében nem fog sokat változni a ponthatár szerintem. ez lehet csökkenés és növekedés is. DE természetesen ezek csak fikciók, kitudja h mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!