Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Újabb bsc vagy msc osztályozóv...

Újabb bsc vagy msc osztályozóval/különbözetivel?

Figyelt kérdés

hellosztok!

jelenleg agrármérnök (bsc, nappali, államis) vagyok. szeretnék majd még egy diplomát, méghozzá mérnökinformatikust.

kérdésem az lenne, hogy ha mostani agrármérnök bsc-m letelik, magyarul végzek és lediplomázok, azután elölről kell-e kezdenem a mérnökinformatikus bsc képzést, vagy átvesznek msc-re osztályozó/különbözeti vizsgákkal?

gondolom újra kéne, mivel a 2 szak különbözik egymástól.

tehát újból 6 félévet kéne végigjárnom, maximum pár tárgyból kreditátvitel miatt felmentést kapnék?

magyarul felvin ugyanúgy jelentkeznem kell az érettségimmel, mintha most kerültem volna ki középiskolából és még nem rendelkezem diplomával? vagy mivel 2. diplomámat csinálnám járna valami előnnyel, esetleg hátránnyal?

végül azt hallottam, hogy az állam 10 félévet finanszíroz. ezt azt jelenti, hogy bsc+msc (adott szakon), vagy akár 2db bsc diplomára is felhasználható? (max. utolsó 2 félévet már költségtérítésen fizetnem kell, mert kifutottam az állami keretből)

komoly válaszokat kérnék, elég fontos számomra a kérdésem, a jövőm miatt!

köszönöm a segítségeteket!

2011. máj. 31. 20:21
 1/3 anonim ***** válasza:

A mesterszakoknál meg van adva hogy melyik szakokat ismerik el alapból, automatikusan, csak simán felvételizni kell. De van olyan is hogy kreditelismeréses, ez azt jelenti, hogy ha azért van pár közös vonása a két képzésnek, akkor felvehetnek, de plussz órákat kell felvenned ami kiegészíti az eredeti alap szakodat. De nem tudom hogy az agrármérnöki és a mérnökinfó között mennyire vannak közös dolgaik.

Azt sem tudom hogy hányadik évfolyamos vagy, mert lehet olyat is csinálni hogy párhuzamos képzés, ez azt jelenti, hogy ha az első képzés 3. félévéig elkezded a másik képzést, akkor csak egy félévet használsz el, függetlenül attól hogy hány képzésre jársz egyszerre, az eéső diploma megszerzéséig. Így 12 félévet hsználhatsz fel.

A 2005. évi oktatási törvény azonos szinten csak egy diploma megszerzését támogatja. Szóval a két bsc nem megy, hanem egy alap és egy mester.

De amúgy minden esetben felvételi eljárás során kell felvételizni (felvi).

2011. máj. 31. 21:44
 2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod. igen, már elmúltam 3. féléves!
2011. jún. 5. 16:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Elég szomorú, hogy diploma előtt állsz és nem vagy tisztában ilyen dolgokkal. Természetesen nem kell újra kezdened átvesznek msc-re, sőt ha gondolod akkor doktorira is.
2011. jún. 6. 09:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!