Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A szakdolgozatomhoz írt...

A szakdolgozatomhoz írt szoftver minden esetben az egyetem tulajdona? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Szakdolgozatomhoz egy szoftvert is fogok írni, viszont nem magán a szoftveren van a hangsúly, az csak inkább egy eszköz lesz a témámhoz (nem szeretnék konkrétabbat írni).

Ilyen esetben az egyetem tulajdona lenne a szoftver?

Kérdeztem a konzulensemet, ő annyit mondott, hogy a szakdolgozat az az egyetem szellemi tulajdona, de szerinte a szoftver nem. Nyílván ez nem egy pontos válasz sajnos, de nem szeretném tovább zaklatni ezzel.

Nincs egyébként pénzszerzési tervem a szoftverrel kapcsolatban, szimplán githubra tenném fel, és szeretném majd továbbfejleszteni.

tegnap 22:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem ha ez csak egy segédszoftver, és nem erről írsz, nincs benne a dolgozaban, akkor nem az egyetem tulajdona.

Egyébként nálunk az volt, hogy bár nem szakdolgozat, hanem csak kötelező projektmunka, az openspource-ra volt kiírva, és lehetett githubra tolni. De szerintem ez lett volna a fajlesztett szoftverrel is, ha az lett volna a végén a téma. Mondjuk azt nem az egyetemnek lett fejlesztve, hanem egy cégnek, így azokt tulajdona lett.

tegnap 23:04
 2/2 anonim ***** válasza:
Na erről ne itt kérdezősködj, hanem keress egy ügyvédet, aki oktatási, és szabadalmi jogban is járatos!
ma 00:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!