Ex-érettségizők! Itt senki sem tanult az érettségire?
Sziasztok!
Egyre több hozzászólásban olvasom, hogy "Á, én nulla tanulással írtam 90%-os érettségit", "Én semmit nem készültem a matekra, mégis ötös lett", és még sorolhatnám. Itt mindenki ilyen tehetséges, vagy mindössze ferdítenek?
Ahogy már előttem is írták: itt lényegében 4 (vagy több) év tanulásról van szó, tehát akik azt állítják, hogy "semmit nem tanultak", azoknak elhiszem, hogy az utolsó hónapokban nem tanultak különösen, de 4 évig biztos magukra szedtek valamit.
Egyébként én is így voltam ezzel, nekem a 12. év semmivel nem volt rosszabb, mint az előző 3. Ami számomra fontos volt a 4 év alatt (matek, kémia, német), arra gyakorolgattam, tanulgattam egy kicsit, és nem volt nagy gondom vele. Ami nem volt fontos (magyar, töri), azokat a 4 év alatt nem sajátítottam el annyira, ezért azokra valamivel többet kellett tanulnom az utolsó évben, de azt is csak az írásbelik után, mert az írásbelin anélkül is át lehetett menni.
Végül egész normálisan sikerült az egész, a fontosabbakból 90% környékét értem el, a kevésbé fontosakból 70% környékét, tehát 4-es, 5-ös lettem mindenből.
Köszönöm a válaszokat.
Én már amúgy két éve leérettségiztem. :)
Annyiban találom furcsának a többi kérdésre adott választ, amire az én kérdésem is íródott, hogy nem írja oda szinte senki, hogy a 4 év alatt mennyit tanult az órákra. Így a kérdező is becsaphatja önmagát, hiszen azonosul a válaszadóval, mert ha a válaszadó sem készült semmit az érettségire, és jól sikerült, akkor ő sem fog. És persze reménykedik a hasonló eredményben.
Köszönöm a válaszokat még egyszer!
én csak a matekra és infóra tanultam, de arra keményen... az infó érettségimen pl a szóbeli rész 100%os lett és ki lettem emelve a végén, hogy ilyet még nem hallottak, pedig nem vagyok kocka, csak ez kellett a felvételihez...
magyar, töri? hát oda bementem úgy, hogy lesz ami lesz, törin az atlasz segített sokat, meg elolvastam egyszer a tételekt... magyarból hasonlóképp
angolból semmit nem tanultam, mert előtte voltam nyelvvizsgázni egy félévvel + nekem nem kellett a felvételihez, mert nekem csak az infó+matek duplázás jöhetett szóba, mert az átlagom nagyon gáz volt a gimiben mindig... szerencsére ebből összejött 385 pont és a BME, pedig minden tanár azt mondta, hogy meg se jelöljem úgyse vesznek fel...
szerintem légy bátor, csinálj egy pontos stratégiát és hajtsd végre, én februárban kezdtem el készülni az egészre, úgy, hogy matekból 3-4es voltam 4évig, majd érettségin a legjobb lettem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!