A magyar diákok tényleg ennyire nem tanulnak meg helyesen írni az iskolában?
Azt meg se említem, hogy ennyire nincs életük, ha ez számukra ekkora tragédiát jelent. De azért az nagyon durva, hogy tizenévesen ilyen szinten nem tanultak még meg helyesen írni. És lehet azt mondani, hogy itt csak azért nem írnak helyesen, mert ez nem egy dolgozat, itt nem kapnak rá jegyet, de hát aki megtanult helyesen írni, az úgy is ír. Én se kapok rá jegyet, mégis úgy írom le a szavakat, ahogy azokat le kell írni. Őket miért nem tanította meg senki helyesen írni?
Az nekem is megfordult a fejemben, hogy aki azon sír, hogy milyen unalmas az óra, és facebook nélkül nem is tud órán mit kezdeni magával, az nyilván nem tanult meg helyesen írni, de hát amikor "ezek" írni tanultak, még nem is volt facebook, mobilról meg főleg nem. Különben sem hiszem, hogy akkor ilyen dolgokra sz*rták volna el az időt, hiszen aki még nem tud írni, az nehezen netezne.
De tényleg el nem tudom képzelni, hogy valaki leír ilyeneket: szünyön, szüntetség, gec.iseglene, használhatya, ahejet
Ez nem szleng, meg nem lustaság kérdése, tényleg nem tudják helyesen leírni, sőt, némelyiknek a mondatszerkesztéssel is gondja van. Nem tudom, hányadikosok ezek a gyerekek, gondolom olyan 6. és 12. osztály közöttiek lehetnek, de hihetetlen, hogy ilyen írással jutnak egyre felsőbb és felsőbb osztályokba.
Csak azt nem tudom, hogy mindez kinek a hibája. A gyereké? Igazából nem születik egyik sem butának szerintem. De vajon a szülő miért nem adott könyvet a gyereke kezébe? Miért nem kérdezte ki tőle a leckét? Miért nem nézte át az iskolai füzetét? Miért nem gyakoroltatta vele azt, ami nem ment? Viszont szerintem a tanárokkal is bajok lehetnek, mert ez a fajta funkcionális analfabetizmus, ami lassan már az írástudatlanság határát súrolja, eléggé széles körben elterjedt. Pl. miért nem teszik érdekesebbé a tanárok a tananyagot? Miért nem hagynak elég időt az egyes anyagrészek rögzülésére? Magyarországon miért divat és versengés tárgya, hogy az elsős gyerekek karácsonyra már az összes betűt ismerjék és "tudjanak" olvasni? Miért nem lehet többet gyakorolni az iskolában is a helyesírást? Hiszen amíg az alapok nem mennek, felesleges azt várni, hogy a bonyolultabb nyelvtani szabályokat megértsék a gyerekek.
"ma 12:03
Miért nem lett volna elég azt kérdezni, hogy "a diákok tényleg ennyire nem tanulnak meg helyesen írni az iskolában?"?"
Azért, mert úri kedvem így tartotta. Azért, mert a magyar nyelv oktatásával van gond, hol érint engem a többi ország oktatása? Azért, mert ez Magyarországon elég jellegzetes probléma. Soroljam még? Akadj már le erről, hihetetlen, hogy semmilyen kritikával nem lehet illetni semmit, ami specifikusan Magyarországra vagy a magyarokra vonatkozik, mert mindjárt megjelenik egy ilyen önjelölt nemzetvédő, akinek ez nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!