Befejezzem, vagy hagyjam abba?
Figyelt kérdés
Negyedik félévemet kezdtem idén kommunikáció szakon, amitől mára már teljesen elment a kedvem. Időközben kikristályosodott számomra, hogy nem akarok újságíró lenni, másrészt pedig az sem biztos, hogy lesz állásom.Íráskészségemmel nincs probléma, egyszerűen nincsen kiállásom a szakmához, és nincsen meg az a személyiségem, ami kellene (bár mikor elkezdtem, ezt nem láttam tisztán). Jövő szeptemberben egy másik képzést szeretnék elkezdeni, OKJ-set. Nem tudom érdemes-e befejeznem ezt a szakot (akár levelezőn is), hiszen már félidőben vagyok, és nem szeretek semmit se befejezetlenül hagyni. Azonban így az első ingyenes diploma lehetőségemet elhasználnám. A családomat nem veti fel a pénz, ezért ők nem örülnének annak, hogy az eddig beleölt idő és támogatás ellenére, ne fejezzem be a szakot. Lehet, egyszer talán jól jönne, de napról napra egyre motiválatlanabb vagyok.2011. febr. 4. 18:59
1/3 anonim válasza:
Hasonló helyzetben vagyok, csak én nyelvi szakra járok. Én azt javasolnám neked, hogy legalább a BA diplomát szerezd meg, túl sok energiát öltél már bele ahhoz, hogy csak úgy feladd. Én is így döntöttem. OKJ-s szakmát utána is tanulhatsz, megvár.
2/3 czibles válasza:
ha befejezed a diplomát, akkor már fizetős lesz az OKJ, viszont most még szerintem van esélyed, hogy ne kelljen fizetned érte.
3/3 anonim válasza:
aki egy kicsit is ért a matematikához/közgazdasághoz az jól tudja, hogy ez a "ha már ennyi energiát beleöltem, akkor ne hagyjuk abba" érv az egyik legnagyobb baromság a világon. ha nem tetszik és érzed, hogy nem ezzel akarsz foglalkozni, akkor miről beszélünk? abba kell hagyni és olyanra fordítani az energiákat, ami hasznos lesz. ráadásul ha ebből diplomázol feleslegesen, akkor egy hasznosabbért már fizetned kell. én is abbahagytam az első szakomat, átmentem máshova és ez most nagyon frankó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!