Építőmérnök vagy műszaki menedzser?
Építőmérnöknek tanulok területi vízgazdálkodás szakirányon. Én imádom, ha tehetném sem döntenék máshogy! Még gondolkodom egy kicsit más jellegű mesterképzésen is, viszont azt egyértelműen kijelenthetem hogy a jó építőmérnökökből hiány van! Ahogy előttem is mondták, sokaknak fogalmuk sincs, hogy mi ez vagy egyáltalán létezik ilyen, keverik az építésszel, amiért ezek szerint nem csak nálunk harapnak az építősök! :) Ezenkívül azt figyeltem meg, hogy sokan félnek is tőle, mert az a rémhír járja mennyire nehéz. (pedig csak ész kell hozzá, nomeg egy kis szeretet a szakod iránt)
Ami nekem nagyon tetszik benne az az, hogy sokszínű. Nekem pl rengeteg vizes dolgot meg kell tanulnom ugye a szakirányom miatt, ugyanakkor ugyanúgy nyomják a mechanikát, fa és fémszerkezeteket, vasbetont, tervezést, kivitelezést, némi jogot, vállalati dolgokat, kevés gazdaságot, munkavédelmet, amikre szükség lesz ha kikerülünk az életbe. Úgy jellemezném röviden, hogy kapsz egy hatalmas átfogó ismeretet az építőmérnökség lényegéről, és emellett igen nagy alapot a szakirányodhoz. Nekem pont az tetszik, hogy ilyen színes szakma, és mondjuk most lehet vizesnek tanulok, de később bármikor rátehetek egy-egy kétéves bármilyen más szakirányt a tudásomra, és már is nem csak gátakkal, zsilipekkel, magával a vízzel, egyebekkel foglalkozom, hanem utakkal, hidakkal, vagy hatalmas szerkezetekkel (attól függ mire megyek persze). Ha jobban belegondolok, ezzel azonnal két lábon is állok, hisz elmehetek vízügyhöz is, de a másik szakirányomnak megfelelő állást is vállalhatok. Engem ez motivált, és motivál még mindig, illetve az hogy lányként nagyon nagyon szeretem! :)
"közölte az egyik tanár, hogy a hallgatók 90%-a több évet lesz itt, mint amennyit tervezett, ezt ő garantálja, ha nem teljesítesz krediteket fizetned kell meg ilyenek.. "
ez legtöbb egyetemen így van...:D
aa ez a SZE-s poén mekkora :DD
SZE 4ever :))
"utolsó nagyon poénos, csak az a baj, hogy pont hogy a SZE-n pl. a műszaki menedzserek gazdasági MÉRNÖK diplomát kapnak.."
Az lehet...de az se gazdász sem pedig MÉRNÖK... akkor miről is beszélünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!