Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Építőmérnök vagy műszaki...

Építőmérnök vagy műszaki menedzser?

Figyelt kérdés
Mindkettő érdekel, de nem tudom eldönteni, melyiket jelöljem meg elsőnek! Kérnék szépen tapasztalatokat, előnyt, hátrányt. Mellesleg a debreceni egyetemre esett a választásom, mert közel lakom hozzá.
2011. jan. 8. 20:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Az első, mert az egy szakma.
2011. jan. 8. 21:00
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Én műszaki menedzsernek tanulok. Az első hozzászóló látszik, hogy nem sokat tud, ugyan is a menedzserség(cégvezető) is egy szakma, és a műszaki előjelző a beállítottságra utal. Amúgy DE-n nem tudom, hogy van, de én pl "gazdasági mérnök" diplomát fogok kapni. Én nagyon szeretem a szakot, elég vegyes tantárgyak vannak, nem csak egy dolgot kell tanulni, hanem egy kicsit több ismeretet lehet megszerezni. Kevés szakok egyike, amelyiknek nincs Msc képzése(mester), mivel Bsc diplomával lehet tevékenykedni. Ez persze nem hátrány, hanem előny, és ha valaki tovább szeretne tanulni, a többi szakkal ellentétben jóval több képzésen lehet tovább szakosodni. De a vegyes órarend vegyes érdeklődést is követel, ugyanis ott kell lenni pl a pénzügy és a gépszerkezetnél is, mérnöki fizika vs. számvitel stb, stb. A kereset is több lehet, ha ügyes vagy és van ismerősöm aki építőmérnöknek tanul, nem nagyon jön be neki. Am több debreceni egyetemes ismerősöm is van, hátttt.. ha még van lehetőség más választására, lebeszélnélek róla, ugyanis elég fura dolgok vannak ott. Pl. közölte az egyik tanár, hogy a hallgatók 90%-a több évet lesz itt, mint amennyit tervezett, ezt ő garantálja, ha nem teljesítesz krediteket fizetned kell meg ilyenek.. Hát ennyit erről, sok sikert, bármely szakot/egyetemet is választod. Majd kérünk infót a választásodról:-))
2011. jan. 8. 21:26
 3/19 anonim ***** válasza:

Húúúú bazzz :O :'D (bocs xD)

HÁt...ha az itteni (debreceni) műszaki karra jössz..., kösd fel a gatyát, babám:D

Egyébként szerintem jobban járnál a műszaki menedzserrel, mert építőmérnökből meg építészből rohadt sok van, nem mellesleg kevesebb mechád lesz:D

Sok sikert, és kitartást! Sose add fel:D

De tény és való, hogy min. egy évvel többet leszel itt, bár ha csaj vagy, akkor lehet, nem annyira, nekik általában könnyebben megadják a kettest...

Sziaaa^^

2011. jan. 8. 21:31
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat. Én úgy gondolom, hogy olyan dolog, amiről beszéltetek, hogy 90% nem megy át a vizsgán és hasonlók, ilyen bárhol megtörténhet. Én hallottam olyanról, és ez csak egye példa a sok közül, már nem tudom melyik egyetemről volt szó, az egyik tanár feldobta a dolgozatokat, és akié lesett a földre, azé 1-es lett. Vagy ha nem tetszik az arc, akkor mindegy, hogy mennyire tanulsz. De ez szerintem mindenhol így van. A debreceni műszakiról hallottam olyat, hogy egy bizonyos matektanár szivatja a népet nagyon...
2011. jan. 8. 21:51
 5/19 A kérdező kommentje:
...feldobta, és ha nem az asztalra esett le, hanem a földre..bocsi:D elírtam
2011. jan. 8. 21:55
 6/19 anonim ***** válasza:
50%

Én építőmérnöknek tanulok. Építészből lehet, hogy sok van, de ezt az építőmérnökökről nem mondanám el, mivel az emberek többsége a létezéséről sem tud, így meg sem jelöli.

A műszaki menedzserrel pont az a probléma, hogy sok mindent tanulnak, de igazán semmit sem tanítanak meg nekik. Ha egy cégvezetőt keresnek, akkor olyat fognak választani, akinek szakirányú diplomája van. Ráadásul én arról sem tudok, hogy a műmenedzserek bármilyen jogosultságot kaphatnának. Egyébként a BME, PE és SZIE indít Műszaki menedzser mesterszakot.

Az építőmérnök szakmának talán a legnagyobb hátránya, hogy ha kivitelező leszel új beruházás esetén gyakran új helyre kell költözni, ami a család szempontjából nem kedvező. És ugye egy építkezés nem steril környezet, így nem a tisztaságmániásoknak való :).

2011. jan. 9. 09:17
 7/19 anonim ***** válasza:
Én inkább az építőmérnököt választanám. A menedzserrel az a baj, hogy mindenből tanulnak egy picit, de komolyabban meg semmit. Tanulnak ők is mechanikát, de csak az alapokat, géptannál szintén az alapokat. Nem is gazdász, nem is gépész. Sok értelme szerintem nincsen. Ha cégvezetőt keresnek, akkor úgyis gazdászt választanak, ha tervezni kell, akkor meg mérnököt.
2011. jan. 9. 12:13
 8/19 anonim ***** válasza:
Hát az uccsó két választ csak saját tapasztalattal tudom megcáfolni, miszerint az Audi Győrben több vezetői állásba műszaki menedzsert választ, mivel a gazdálkodásiaknak fogalmuk sincs az autó működéséről pl. Illetőleg elég sok jogosultságot kapnak a tévhittel szemben.
2011. jan. 9. 12:47
 9/19 A kérdező kommentje:
Köszi szépen
2011. jan. 9. 14:20
 10/19 Kisherceg85 válasza:
17%

Hello!

Szerintem a kettőt nem hasonlíthatjuk össze, mert az építőmérnök az építőiparban...a műszaki menedzser meg a járműgyártásban, jármű értékesítésben dolgozik.

A műszaki menedzserről sokat nem tudok elmondani, régebben volt valami építőipari szakirány is, legalábbis itt a SZE-n. (Győrben). De amit előttem is írtak már, hogy sok területről tanul ott az ember de egyiket sem profi szinten.

Én Építőmérnökin végzek most Győrben(nem építész...ÉPÍTŐ...ezt nagyon sokan keverik és nagyon allergiásak vagyunk rá).

Ja és fél év csuszóm van a 4 évből, az is csak azért mert a szabadon választható tárgyakat elfelejtettem felvenni, így sok tárgyam volt a 8. félévben....így a szakdolgozatot a 9.re hagytam. És lehet jönni azzal hogy a SZE nem jó iskola... de pedig az.

Van szivatás igen,de ha bejársz rendesen, jársz konzultálni... nem rossz szak ez, sőt...ha újra kezdeném csak is erre jelentkeznék.

3 szakirány van: Szerkezetépítő, Közlekedésépítő, Településmérnök. Na a 3.at én nem választanám. Az első kettő az korrekt, el kell dönteni épületek vagy az út-vasút építés az ami érdekel. Én közlekedésépítőn végzek.

Azt kell eldöntened, melyik érdekel jobban építőipar , vagy a járműgyártás-jármű eladás (bár a műszaki menedzserről sokat nem tudok, lehet van több szakirány is)

A kereseteket hasonlítva... messze az építőmérnöki fizet jobban!!!

Ezt meg nem hagyhattam ki, nagyjából fedi az igazságot:

Egy férfi eltéved a léghajójával:

Lejjebb ereszkedik, lenn a földön meglát egy embert, és odakiált neki:

- Elnézést, tudna nekem segíteni?

Megígértem egy barátomnak, hogy találkozom vele egy órával ezelőtt, de eltévedtem, és most azt sem tudom, hogy hol vagyok. Az ember a földön így

felel:

- Ön egy hőlégballonban tartózkodik, körülbelül 10 méterrel a talaj felett, az északi szélesség 40. és 41. , illetve a nyugati hosszúság 59.és 60. foka között.

- Maga biztosan mérnök - mondja a hőlégballonos férfi.

- Az vagyok.- feleli a másik - Honnan tudta?

A hőlégballonos férfi így válaszol:

- Minden, amit mondott nekem, technikailag korrekt, de fogalmam sincs, hogy mit kezdjek az Öntöl kapott információkkal, és az a helyzet, hogy még mindig nem tudom, hol vagyok. Öszintén szólva nem volt túlzottan segítségemre. Csak feltartott az utamban. A másik erre így vélekedik:

- Maga pedig szerintem menedzser.

- Igen, - bólint a hőlégballonos férfi egyetértően - de ezt honnan tudta? A mérnök azt feleli:

- Nem tudja, hogy hol van, sem azt, hogy hová tart.

Jelenlegi poziciójába a kedvező széljárás sodorta.

Olyan igéretet tett, amiről fogalma sincs, hogy hogyan fogja betartani, és a maga alatt lévő emberektöl várja, hogy megoldják az Ön problémáit. Igazság szerint pontosan ugyanabban a helyzetben van, mint mielőtt találkoztunk volna, de most már engem okol érte!

2011. jan. 10. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!