Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » SZTE-s hallgató vagyok, ha...

SZTE-s hallgató vagyok, ha egyetlen tárgyból sem engednek vizsgázni, attól a következő félévben ha felveszem az új tárgyakat, lesz hallgatói jogviszonyom?

Figyelt kérdés
2010. dec. 1. 00:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha van tárgyad, amit felvehetsz, akkor igen, persze. Ha csak egyet is felveszel van. :) Más kérdés, hogy mindenütt van egy minimális kredit szám, amennyit el kell érned két félévben ahhoz, hogy ne tegyenek fizetősre. Ha mondjuk első félévben semmiből sem vizsgázhatsz, másodikban meg nem veheted fel, ami ráépül, akkor kérdés, hogy össze tudsz-e kaparni annyi kreditet, más tárgyakból, hogy államin maradj. Ha fizetős vagy, akkor meg tök mindegy.
2010. dec. 1. 00:32
 2/6 anonim ***** válasza:
a halgatói jogviszony 1 évre szól. ha veszel fel tárgyat, akkor második félévben is diák vagy. persze évente teljesíteni 30 kreditet, ha nincs meg, akkor harmadik félévtől repülsz át költségtérítésesre.
2010. dec. 1. 07:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok, én azért nem írtam konkrét kredit számot, mert nálunk pl. 27. Fene se tudja náluk mennyi, szóval, a harmincat felejtsd el kérdező és nézz utána, hogy nálatok mennyi.
2010. dec. 1. 09:44
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igazából második félévben csak a diákigazolvány és a bérlet miatt lenne lényeges a jogviszony, mert dolgozni szeretnék, szeptembertől pedig váltani egy teljesen más karra... :)
2010. dec. 1. 11:24
 5/6 anonim válasza:
csak nem biológus szakon vagy?hasonló cipőben járunk :) ez van.
2010. dec. 24. 10:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Hopp, kicsit megkésve , de nem, én mérnökinfós vagyok... voltam :D
2011. jan. 11. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!