Megéri az Óbudai Egyetem "könnyűipari mérnök" szakára menni?
Tudom hogy több ilyen kérdés is van, de kielégítő választ még nem találtam, pedig több válaszadó is írta, hogy oda jár :)
Tetszik nagyon, de nemtudom mennyire lehet az ilyesmiből megélni, valamint hogy ér-e valamit a dolog, mert talán azért nem oktatják máshol, mert nem jó semmire:) De ez csak egy felvetés, nagyon örülnék ha valaki írna róla. Minden érdekel :)
A jövő az, amire inkább nem gondolok.
Szerintem ha kiírod a szakot az még jó is lehet ha látják, és élőben úgyis elmondod ha kérdezik
nekem ki van írva, de csak ismerősöknek.
De sokaknak ki van írva.
Amúgy nálunk tényleg könnyű.
Matekból már nincs szigorlat.
Matek I, Fizika I, mechanika (körny.mérnök szakon csak egy féléves) úgy teljesíthető, hogy kettő évközi zh-ból ÖSSZESEN összegyűjtesz 40%-ot. Nem elírás, negyvenet.
Igen, akik most tanulnak a suliban még felvállalják- az én korosztályom már nem, pedig max10 évvel lehetek idősebb. Sokszor egyébként a munkaadók is rákeresnek az adott felvételizőre aneten és ahol az állás úgymond lejjebb van mint a végzettség nem jó szemmel nézik azt, aki "túlképzett"... tökéletes példa erre a KIP ruha kar, ahol gyárak már nincsenek, a maszekok nem szeretik a frissen kikerült diplomásokat és eladóként pedig az érettségizettekkel vesznek egy kalap alá, még akkor is, ha a szakmáról, vagy annak egy részéről sokkal többet tudsz mint az összes munkatársad együttvéve. Sok ilyen tapasztalat után az ember sem a neten, sem az önéletrajzába nem tünteti fel a végzettségét azért hogy munkát, ismétlem munkát kapjon- persze csak idő kérdése, hogy a beszélgetésből mikor jön le az, hogy valaki több évig tanult azért, hogy ide eljusson...
Az hogy a matek, mechanika és a többi szívatós tantárgyból alig van vizsga, szigorlat meg alig...háááát, mintha egy másik intézményről lenne szó. Komolyan. Nálunk anno a gólya csőréig tették a mércét, most meg egy pocsolyaszerűség... szerintetek mennyit ér ez így? Kinek jó ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!