Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megéri az Óbudai Egyetem...

Megéri az Óbudai Egyetem "könnyűipari mérnök" szakára menni?

Figyelt kérdés

Tudom hogy több ilyen kérdés is van, de kielégítő választ még nem találtam, pedig több válaszadó is írta, hogy oda jár :)

Tetszik nagyon, de nemtudom mennyire lehet az ilyesmiből megélni, valamint hogy ér-e valamit a dolog, mert talán azért nem oktatják máshol, mert nem jó semmire:) De ez csak egy felvetés, nagyon örülnék ha valaki írna róla. Minden érdekel :)

2010. nov. 30. 17:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

szia!

most találtam rá a kérdésedre, remélem még aktuális.

én oda járok, nyomda és média szakirányra, ezzel el lehet helyezkedni, meg a csomagoló és papírgyártóval, esetleg az ipari rendszerfejlesztővel, a többivel nemnagyon.

ha kérdeznél, szívesen válaszolok, írj privit.

2011. febr. 19. 12:53
 2/15 anonim ***** válasza:
Nekem több ismerősöm is végzett itt, egyik sem tudott elhelyezkedni vele.
2011. jún. 28. 18:14
 3/15 anonim ***** válasza:

Nyomdával biztosan el fogsz tudni helyezkedni!! Van sok ismerősöm, aki mostanában végzett ott, mindenki elhelyezkedett vele. Tény, hogy máshol nem oktatják, de pont ez a jó benne-kevés lesz a konkurencia. Ha jól tudom, úgy 20-an végeznek nyomdán egy félévben. Ha az egész országra nézed, ez a 20 fő nem sok. Tőlünk pár km-re van egy nagy nyomda, barátnőm oda fog menni jövő nyáron gyakorlatra, de most is dolgozik ott diákmunkán, és oda is keresnek most embereket minden részlegre.

Szerintem ezzel nem nagyon lőnél mellé, mellesleg nem olyan nagyon nehéz, mint a többi mérnöki, csak ahogy hallom, a matekkal van mindenkinek baja, az első évben, meg utána a szakmai kémia húzós...

2011. júl. 1. 20:49
 4/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom, itt vagytok-e még.

Arra a karra járok környezetmérnök szakra, és rettenetesen gyűlölöm, plusz ezzel ... talán még éhen is lehet halni, ha egy ismerős nem visz be a gyárba a szalag mellé összeszerelési munkára.

Szerintetek ha átmennék könnyűipari mérnöki szakra, az jó ötlet? Mennyire szerethető? Esetleg a nyomda része érdekelne.

2013. jan. 20. 20:13
 5/15 anonim válasza:
74%

A könnyűipari mérnök szakot keresve írtam már egy pár hosszabb hozzászólást, ott érdemes megnézni- akit érdekel ez a téma.

Emberek, ébresztő!!! Mo-on nincs könnyűipar!!! Se bőr, se ruha se textil- a többiről csak sejtésem van. Ha valakit érdekel a mérnöki szak az menjen a Neumannra vagy a Kanróra jobb esetben a BME-re.

Ez a képzés egy leányálom, amikor végzel akkor ébredsz fel, hogy mennyi időt szántál egy olyan képzésre amivel semmire sem mész!

Persze a tanárok féltik az állásukat, -újítani nem nagyon tudnak a képzésükön, a munkaerőpiaci igények meg legtöbb esetben az egyszerű összeszerelési munkákban merülnek ki...ezért nem kell pénzt, időt, energiát adni ebbe a suliba- egyszerűen nem éri meg.

Érdemes megnézni az elhelyezkedési esélyeket, ahogy a diákokat követik... a Rejtő karon egyszerűen nincs semmi leírva!!! Mert kevés a megkérdezett netalán a válaszadói hajlandóság ???... ugyanmár... a tények túl súlyosak a papírlaphoz, ha leírnák a tényeket jövő évben megszűnne a kar... de így sem fogják sokáig húzni, egyre kevesebb a diák és akinek egy csepp esze van még évközben átkéri magát másik szakra, vagy Erasmussal elrepül innen.

Javaslom azoknak, akik a felvételijükön gondolkoznak előbb a google keresőbe üssék be az adott szakirányt és láthatja az elhelyezkedési esélyeit- természetesen belekalkulálva azt is, hogy előtte már jó páran elvégezték ezt a szakirányt.

Elgondolkodtató- de hiszen Koczor tanár úr is épp ilyen diákokat akar kibocsátani a főiskoláról. Ezzel a mondattal azt hiszem egy lábujjnyira előrébb jár az, aki ezt megteszi.

2013. ápr. 2. 20:07
 6/15 anonim ***** válasza:

Jaj de jó lenne, ha megszűnne a kar. :D Én nagyon örülnék...

Azért nyomdamérnök meg csomagolómérnök 20-20 félévente talán kell. Ők azt mondják, el lehet helyezkedni. A hallgatók széles mosollyal mesélnek az állásbörzék után.

A többi szakirányt nem ismerem, az ipari termék- és formatervező szakot se.

Én környezetmérnöki szakra járok ide...

Mikor jelentkeztem, azért jöttem ide, mert azt gondoltam, itt tanulással benn lehet maradni, és el lehet végezni, míg a BME-n sok tanulással se biztos a bennmaradás.

Ehhez képest...

Itt a Rejtőn (is) egy töltelék, egy komolyan nem vett valami a szakunk. N.K.J., a talán egyetlen tanár, aki látja, hogy nem lesz jó sorsunk diplomázás után, ezt második tanítási napon közölte. Egy töltelék vagyunk.

A szakmánkhoz 1-2 tanár ért csak, és az az egy-két tanár veszi csak komolyan.

Amúgy nagyon kevés és könnyű a tananyag, semmit se kell küzdeni, ha valaki nem veszi 100%-ig flegmán, akkor nem is csúszik.

Ami tantárgy nehezebb lenne, ott is abban könnyítenek, amiben csak tudnak.

40%-ot elérsz összesen két zh-n, már megvan a tárgy.

Szigorlat nem tudok, van-e egyáltalán; beugró csak egy-két tárgyból.

Még az elején vagyok, de az alapozó tárgyak oktatásának színvonalát elnézve félek, hogy ha itt maradok, akkor kevesebb tudással lépek ki, mint a gimiből. Mert itt eddig a gimis tananyag egy kicsit részét vettük eddig át.

Ezen felül a tanárok nem tudnak élvezhetően órát tartani. Halálra unod magad minden előadáson és a gyakorlatok felén.

Ez a szak amúgy se ér semmit, de itt nálunk még kevésbé.

Ráadásul itt MSc sincs, tehát ha a szakot osztatlanná teszik (ami jogos lépés lenne, 3,5 év erre szerint nem elég), akkor velünk nem tudom, mi lesz. Gondolom, mi majd még végigcsinálhatjuk. De a 3,5 év végén melyik iskola fog minket befogadni? Mert kb. semelyik.

2013. ápr. 2. 20:48
 7/15 anonim válasza:

Az utánam szólóhoz csatlakozva, teljesen egyetértek amiket a tanárokról és az oktatásról írsz! Én ugyan jó pár évvel ezelőtt végeztem (2004)- akkor még más szelek fújtak a karon is.

Az elhelyezkedési esélyek olyanok voltak lényegében mint ma, de követelményük az volt. Tény, a színvonalat lentebb viszik, csak hogy bent tartsák a diákokat, ezzel maguk alatt vágják a fát.

Az, hogy a Rejtő kar megszűnjön nem szeretném. Lényegében a MOME mellett a másik felsőoktatási intézmény mely egy "kicsit" a könnyűiparról szól. (nagyon régen még könnyűipari minisztérium is létezett!) A baj az, hogy nincs értelme. Először a magyar emberek fejében kellene rendet rakni vásárlási szempontból, aztán a kezdő mérnök nekiláthat a kis bizniszét megalkotni, de piaci kereslet nélkül ez nehéz.

A szakon talán annyi változás van, hogy a régi szocis gárda nagyrésze eltűnt és próbálnak újítani- kreatívkodni. De amikor megnéztem nemrég a suli reklámfilmjét, a szalagavatóval és a könnyű napokkal... hát komikus volt, még a szigorú tanárok is levették álarcaikat. Változik a világ...

És hogy az állásbörzéken mosolygós emberkék lennének? Furcsa vízió, én konkrétan csak arra emlékszem hogy vidékre elméletileg le lehetett volna menni 1 gyárat meglátogatni....az összes képzési idő alatt. Nem csodálkoznék, ha a meghirdetett állásbörzéken a közeljövőben a tanárok is részt vennének mint álláskereső...

2013. ápr. 3. 14:18
 8/15 anonim ***** válasza:
48%

Komolyan követeltek akkor még??

Mostmár semmit.

Az a gáz, hogy ide jöttem, mert nem tanulok túl könnyen, rosszabb memória, logika és koncentrációkészség a kelleténél.

Azt hittem, hogy ez is színvonalas, csak azt mondják a nagyképű BME-sek, hogy nem, de nincs igazuk. Aki idejár ismerősöm - van több is -, azt mondták, nehéz. Osztálytársam ismerőse is idejár, azt mondta, nehéz.

Arra gondoltam, itt sok tanulással nem bukok ki és TALÁN nem csúszom.

A BME-ről esetleg akkor is kibuknék, ha éjt nappallá téve tanulok.

Hát nem.

Itt az elején esetleg nehéznek érzik az emberek, azok, akiknek a gimi könnyen ment, és azt hiszik, itt is elég órán figyelni. Az ilyeneknek először csak 3-as az átlaguk, aztán belejönnek.

Amúgy minimális rendszeres tanulással, vagy zh előtt két nap - még éjszakázás se kell - tanulással 4-es feletti átlag elérhető.

A legbosszantóbb, mikor látom, hogy aki nem tanul végképp, mindent lazán vesz, az is 1-2 tárgyból bukik csak. Csúszni az csúszik, aki nem jár be órákra, semmit se tanul, de végképp semmit.

Máshol egy mechanikából 50% bukik, vagy több. Itt 10% bukik? Kb.

Az egyetem elvileg nem erről szól...

Azt amúgy hogyan engedhették meg, hogy ezen a karon környezetmérnök szak indulhasson?

Azt a gyk nem viselné el, ha leírnám, mit tennék a felelősökkel.

2013. ápr. 3. 17:45
 9/15 anonim válasza:
Nos, én arra emlékszem, hogy amikor 200-ben kezdtem szinte a KIP 1-es karon( bőr-ruha-textil) -ma már nem így van rengetegen jártak. A tanulók 80 %-a ruha szakra akart menni, a maradék % a textil és a bőr szak között megoszlott. Ekkor volt nagy para, hogy ennyien nem mehetnek egy karra és épp abban az időben indították be a környezet szakot. sok ruha szakközepes, technikusit végzett lány ment át így a környezet szakra. ettől függetlenül a legszívatósabb még mindig a ruha szak volt. a környezet sem volt könnyű, de előnyük volt, mert a tanárok is még akkor "járatódtak be" :-) a tanításba. És ők látták az elhelyezkedési lehetőséget, a ruhások meg már akkor sem. Állati szívatás volt úgy a kezdő műszaki tantárgyaknál, mint a szakmaiaknál. A vége persze az lett, hogy a ruha szakot végzettek nagy része teljesen mást csinál- sokan 1 másodpercig sem dolgoztak a szakmában (na ez a szívás), de a környezetesek nagy része is ma már banki alkalmazott- pedig elvileg minden önkormányzatnál környezet szakos emberkének kellene lennie aki ért a dolgokhoz...ami még feltűnt, hogy a legtöbben sem az iwiw-re, sem a facebookra nem írják ki a sulit... elgondolkodtató. A húgom egyébként szintén környezet szakon végzett, 2 szakirányú diplomája van és már legalább a 4. kertészeti eladói helye 6 év alatt. Megfizetve nincs, de heti 6 melónap tuti-ja és persze az összes munkatársa kertészmérnök...egy kis realitás, mi lehet a jövőkép, de inkább jobb legyen! :-)
2013. ápr. 4. 21:03
 10/15 anonim válasza:
"2000-ben"
2013. ápr. 4. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!