Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Biosz vagy kémia? Melyikből...

Biosz vagy kémia? Melyikből könnyebb az emelt szintű érettségi?

Figyelt kérdés

1-es vagyok. Nemrég döntöttem el, hogy az orvosi egyetemre szeretnék menni.

Megvettem Villányi Attila 4 kémiakönyvét

(- Kémia a kétszintű érettségire

- Kémia feladatgyűjtemény a kétszintű érettségire

- Ötösöm lesz kémiából példatár

- Ötösöm lesz kémiából megoldások),

Berend Mihály 4 biológiakönyvét

(- Növénytan

- Állattan, ökológia

- A sejtbiológia, az állati és emberi szövetek, szaporodás és egyedfejlődés, öröklődés és változékonyság

- Az emberi szervezet, önszabályozás, az állatok viselkedése, populációgenetika és evolúció, biotechnológia),

Szerényi Gábor

- Nagy biológia feladatgyűjtemény+megoldások c. könyvét, előkerestem a 7., 8., 9., 10. osztályban használt Mozaik kiadós kémiakönyveimet és kinyomtattam ez eddigi összes emelt szintű biológia-, és kémiaérettségit.

Egyikből se járok faktra, de kémiából magántanár tanít. Mindkét tárgyból emelt szintű érettségit szeretnék tenni, de nem szeretném, ha mindkettő 2012 júniusára maradna.

Szerintetek melyikből tudnék felkészülni a jövő őszi előrehozott emelt szintű érettségire? SZORGALOMBÓL NINCS HIÁNY!!! :)

Köszi a segítséget! :)

2010. nov. 13. 14:47
 1/3 anonim ***** válasza:

én érettségiztem mindkettőből 2 éve, de csak közép szinten.

vegyészmérnöknek tanulok. szerintem mindkettő könnyű volt, de a biosz már a nevetséges szintet közelítette. nem tudom ebből lehet-e következtetni az emelt szintűre, de középen a biosz egyszerűbb volt.

könyvnek még az "ennyit kellene tudnod kémiából" címűt ajánlom. én abból készültem elméletre. csak abba nincsen számolás.

2010. nov. 13. 17:33
 2/3 A kérdező kommentje:
köszi :)
2010. nov. 13. 19:14
 3/3 anonim ***** válasza:

A kémia emelt és közép között kisebb a különbség, mint a biosz emelt és közép között. Legalábbis én ezt hallottam. Kémiánál inkább csak a számítások nehezebbek, elméletből nem kell sokkal többet tudni emelt szinten.

Mondjuk én bioszból emelteztem, szerintem az sem volt vészes. Csak hát kell hozzá némi logika is a magoláson kívül:)

Ha elkezded tanulni, úgy is látni fogod, hogy melyik megy jobban, melyiket szereted jobban:)

2010. nov. 14. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!