Van itt olyan ember, aki 90% felett érettségizett emelt szinten matekból, töriből, plusz természettudományos tárgyból és nyelvekből? Hogyan?
Van egy barátom, aki most már az Egyesült Királyság egyik legnívósabb királyi egyetemén hallgat, ő emelt szinten 95% felett érettségizett matematikából, történelemből, fizikából, filozófiából, angolból, latinból, ógörögből vagy héberből, meg talán magyarból vagy németből. Az utolsó kettőre már nem emlékszem, nem is tudom, hogy melyikekből van érettségi, vagy hogy van az emelt/közép érettségi.
Hogy??? Azt mondta, hogy neki az a titka, hogy általános iskolától kezdve minden nap foglalkozott törivel, matekkal, fizikával és nyelvészettel. Hétvégén néha jó sokat is. Plusz versenyekre is járt, de OKTV-n mégsem ért el eredményt.
Én ebben kételkednék... Én is ugyanilyen beállítottságú vagyok, én is általános iskolás korom óta naponta sokszor több órát a fenti területekkel, én is matek-fizika-töri faktos vagyok, de én mégis rettegek az érettségitől, attól félek, hogy nehogy rosszul sikerüljön, pedig menni szoktak az érettségi feladatok egész jól. De sokszor megesik, hogy nem teljesen hibátlan a dolgozatom, hanem van benne néhány elszámolás, valamit a forrásból nem veszek észre stb. Igyekszem ezeken javítani... Cseppet sincs önbizalmam és cseppet sem vagyok magabiztos.
Van itt más is, aki hasonló eredményt ért el ilyen tárgyakból? Hogy csináltátok? Mit tanácsoltok, hogy jól menjenek az emelt érettségik nekem is?
17/F
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!