Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Lehetséges az hogy, egyetemre...

Lehetséges az hogy, egyetemre már most felvételt nyerhet valaki, hogy még nem érettségizett le és még nincs is lezárva a (12.évvégi jegye).?

Figyelt kérdés
Az alkalmassági nélkül is felvesznek már valakit?

2023. márc. 15. 21:49
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Világos, hogy nem.
2023. márc. 15. 21:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Legfeljebb valami szupertehetséges gyerekeket a zeneakadémiára... Mintha ilyen azért létezne... Egyetemi autonómia, meg minden...
2023. márc. 15. 22:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy-két művészeti képzésnél lehet ilyen, de az átlagos egyetemekre az érettségi eredményekből és évvégi jegyekből számolják a pontot, tehát ezek nélkül nem tud felvételt nyerni.
2023. márc. 15. 22:15
 4/8 anonim ***** válasza:
96%

Mivel az egyetemnek felvételi követelménye az érettségi vizsga, így nem. Egyébként is a tavaszi-nyári érettségi szezon után hirdetik meg a pontokat, így addigra mindenképp le leszel zárva. Olyan nincs, hogy valakit a ponthirdetés előtt felvesznek.

Alkalmassági nélkül pedig úgy tudom semmiképp. Nem tudom, hogy minden egyetemen így van-e, de ahol láttam ott, ha a megadott határidőig nincs meg az alkalmasságid, akkor nullázák a felvételi pontszámodat.

2023. márc. 15. 23:04
 5/8 anonim ***** válasza:
83%
Külföldre lehet (nekem két osztálytársamat is felvették külföldre még télen) de itthon természetesen nem.
2023. márc. 16. 00:21
 6/8 anonim ***** válasza:
25%
ahol láttam ott, ha = ahol láttam, ott ha
2023. márc. 16. 06:38
 7/8 anonim ***** válasza:
91%
Vannak olyan szakok, ahol kizárólag gyakorlati vizsga alapján zajlik a felvételi eljárás (nem összekeverendő az alkalmassági vizsgával, aminek nincs hatása a pontjaidra, csak megfelelt vagy nem felelt meg értékelést kaphatsz). Tipikusan ilyen szakok a művészeti képzések, pl. színész, festő, vagy furulya szak. A pontszámításnál már az előtt látni fogod a pontjaidat, hogy meglenne az érettségid vagy a lezárt 12. osztályod. Ez azonban nem jelent semmit, ugyanis a felvételi eljárás alapvető követelménye, hogy rendelkezz érettségi bizonyítvánnyal, ergo ha nem érettségizel le, akkor automatikusan 0 pontod lesz, függetlenül attól, hogy hány pontot értél el a felvételi vizsgán.
2023. márc. 16. 07:19
 8/8 NTBS ***** válasza:
49%
Érettségi nélkül sehova.
2023. ápr. 8. 06:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!