Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az iskola kizárt azzal az...

Az iskola kizárt azzal az indokkal, hogy a hiányzásom meghaladta a 250 tanórai mulasztást, ami igazolt, valamit hogy a félévben megbuktam 2 tantárgyból. Jogos ez?

Figyelt kérdés
Egy hosszantartó betegség és egyéb pszichológia okokból idén sokat mulasztottam, így nehéz volt felzárkóznom is, emiatt megbuktam. Édesanyám kapott egy kréta üzenetet az osztályfőnökömtől, hogy engem kizárnak az iskolából azzal az indokkal, hogy félévkor megbuktam és hogy meghaladtam a 250 óra hiányzást. Azt nem értem, hogy engem minden tantárgyból ettől függetlenül letudtak zárni és a félévkor is. Az iskola házirendjét elolvastam és nem állt benne olyan, hogy X mulasztás után fennállna a kizárás veszélye, csak az, hogy osztályozóvizsga, esetleg évismétlés.

jan. 23. 11:41
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Nem kell semmiféle fegyelmi, ez nem kirúgás, hanem sima évismétlés (amennyiben még tanköteles korú vagy).

Ha 250 óránál többet mulasztott, akkor egyszerűen ÉVISMÉTLÉS (nincs esély a gyors pótlásra, annyi osztályozó vizsgára... és mindegy, hogy igazolt-e a hiányzás). Tanulói jogviszonyod megmarad (diákigazolvány, családi pótlék), még azt is megengedhetik, hogy órákra bejárj, de mindenképpen meg kell ismételni az évet.

Kirúgni csak azt lehet, aki már nem tanköteles korú (betöltötte a 16 évet már a tanév megkezdése előtt). Akkor viszont simán és egyszerűen megszüntetik a tanulói jogviszonyt 250 óra után, minden fegyelmi és egyéb előzetes nélkül.

jan. 24. 09:57
 32/37 anonim ***** válasza:
31, kizárást ír a kérdező, ezért kizárás nyomvonalon kell választ adnunk.
jan. 24. 10:03
 33/37 A kérdező kommentje:

31-es válaszoló

Letudtak zárni, nem kellett osztályozóvizsgát tennem. Csak megbuktam 2 tantárgyból, de ettől függetlenül azokból is levagyok zárva

jan. 24. 11:25
 34/37 anonim ***** válasza:
Pontosan mi a döntés szövege? 31
jan. 24. 11:38
 35/37 anonim ***** válasza:

#31>Akkor viszont simán és egyszerűen megszüntetik a tanulói jogviszonyt 250 óra után, minden fegyelmi és egyéb előzetes nélkül.

-Milyen jogszabály alapján??? Felnőttképzési jogviszonyban lehet ilyent csinálni, tanulói jogviszonyban nem. Ott csak 30 óra igazolatlan után lehet megszüntetni.

jan. 24. 12:12
 36/37 anonim ***** válasza:
Viszont kizárni csak fegyelmi büntetésként lehet, a kérdező pedig kizárást ír, ezért csípődött be nálam.
jan. 24. 12:14
 37/37 anonim ***** válasza:
(folyt.) Lást Szakképzési törvény 56. §.
jan. 24. 12:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!