Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az iskola kizárt azzal az...

Az iskola kizárt azzal az indokkal, hogy a hiányzásom meghaladta a 250 tanórai mulasztást, ami igazolt, valamit hogy a félévben megbuktam 2 tantárgyból. Jogos ez?

Figyelt kérdés
Egy hosszantartó betegség és egyéb pszichológia okokból idén sokat mulasztottam, így nehéz volt felzárkóznom is, emiatt megbuktam. Édesanyám kapott egy kréta üzenetet az osztályfőnökömtől, hogy engem kizárnak az iskolából azzal az indokkal, hogy félévkor megbuktam és hogy meghaladtam a 250 óra hiányzást. Azt nem értem, hogy engem minden tantárgyból ettől függetlenül letudtak zárni és a félévkor is. Az iskola házirendjét elolvastam és nem állt benne olyan, hogy X mulasztás után fennállna a kizárás veszélye, csak az, hogy osztályozóvizsga, esetleg évismétlés.

ma 11:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Nem
ma 11:49
 2/17 anonim ***** válasza:
75%
Nem rúgtak ki az iskolából, csak osztályt kell ismételned. Akkor lehet ilyen, ha egy tárgyból a mulasztás meghalad egy bizonyos mértéket, azaz a teljes óraszám egy meghatározott részét mulasztottad (nem tudom pontosan mennyi). Átlagot számolva majdnem 2 hónapot mulasztottál, amivel már el tudtad ezt érni.
ma 11:57
 3/17 A kérdező kommentje:
Valamint azt elfelejtettem hozzátenni, hogy ennek semmilyen előzménye nem volt. Nem beszélt velem az osztályfőnök/igazgató/igazgatóhelyettes. Tehát nem volt tárgyalás, hogy rákérdezzenek az indokra. Édesanyámat sem keresték ezügyben. Egyszer csak jött az üzenet. Tudom, hogy nem kötelező regényekbe foglalni az indokot. Csak úgy gondolnám, hogyha nem is jogilag, de emberileg lehetett volna előzménye ennek az egésznek. Hiszen a legtöbb iskola nem kiszórni, hanem megtartani szeretné a diákjait… főleg hogy 12. évfolyamos vagyok.
ma 12:05
 4/17 anonim ***** válasza:

"Nem rúgtak ki az iskolából, csak osztályt kell ismételned."

Félévkor megbukni?

Meg akkor miért nem ezt írta a Kérdező?

ma 12:35
 5/17 anonim ***** válasza:
0%

"Tudom, hogy nem kötelező regényekbe foglalni az indokot"

Akkor rosszul tudod.

ma 12:36
 6/17 anonim válasza:
100%
Osztályozó vizsgát tehetsz.
ma 13:34
 7/17 anonim ***** válasza:

Mi az hogy "kizárt"?

Félév van.

ma 14:00
 8/17 anonim ***** válasza:
Nem jogos. 30 óra igazolatlan után tehetnek ki, igazolt bármennyi lehet, max megbuksz osztályozóvizsgán. A jogvisznyod ezután is fennmarad, csak évet ismétlsz.
ma 14:00
 9/17 anonim ***** válasza:
40%
Ha már nem tanköteles, megtehetik.
ma 14:08
 10/17 anonim ***** válasza:
#9: milyen alapon?
ma 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!