Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek BME, Óbudai vagy...

Szerintetek BME, Óbudai vagy PTE villamosmérnök képzése a jó?

Figyelt kérdés
Villamosmérnöknek szeretnék tanulni és ezt a 3 egyetemet néztem (pécsi vagyok szóval adná magát a PTE) de a BME mellett semmiképp sem mennék el amíg nem tudom milyen, érdekelne a véleményetek illetve az oktatási tapasztalatok.

jan. 20. 06:20
 1/4 anonim ***** válasza:
74%

BME a legjobb, ami nemzetközi viszonylatban a középsz@rt jelenti. De szivatnak mint állat.

A Kandó, bocsánat Óbudai gyengébb, de legalább nem annyira szivatnak. És innen is ki lehet jutni normális egyetemre (München, Zürich, Aachen stb.) ösztöndíjra és/vagy mesterszakra.

Ugyanez Pécsre is igaz. Viszont gyakornoki helyet valószínűleg Budapesten könnyebben találsz.

Írd be a BME, Óbudai, PTE sorrendet aztán ne vágj eret, ha nem sikerül a BME.

jan. 20. 08:54
 2/4 anonim ***** válasza:
85%

Attól függ, mi a cél. Sokan összekeverik ezeket a dolgokat. Van, aki tudni akar, és van, aki papírt akar. Ez utóbbiak jönnek az ilyen szövegekkel, hogy "szívatás", meg hogy "használhatatlan matek elmélet, ami a szakmai tárgyak rovására megy". A gyökereitől persze egyik intézmény sem tudott megszabadulni a hivatalos átalakulások során, így a BME BSC-je is inkább egyetem, mint főiskola, az ÓE és a PTE MSC-je is inkább főiskola, mint egyetem.

A BME tudatosan tért át az azelőtt "hát így néz ki metszetben a Brown-Boveri gyártmányú megszakító, és így néz ki a Siemens" stílusról a hát így néz ki a lökésszerű igénybevétel differenciálegyenlete stílusra valamikor a hatvanas évek végén. Erre mondja azt a munkáltató, hogy a belépő ifjú műegyetemi mérnök azt sem tudja, valami szerkezet hogy néz ki, elfér-e a fiókban, vagy egy egész épületet kéne keresni. Igen, csak ő tudja, mi lesz, ha fele olyan vastag lesz a tengely.

Fentiek inkább energiás dolgok, de az intézmények képzési köre sokkal szélesebb, erről viszont a kérdező sem nyilatkozott.

A pécsi tűnik a legkönnyebbnek.

jan. 20. 09:39
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

Nem rég válaszoltam egy másik posztra, bemásolom a korábbi válaszomat.

Mérnök képzésben én sokkal inkább az óbudai egyetemet ajánlom. Én PTE-re jártam hát megbántam. Az oktatás színvonala nem volt a legjobb, illetve nagy a szivatás, pofára osztályzás, kicsi az esély arra hogy csúszás nélkül elvégezd. Pécsen az a baj: ha technikusiról jössz akkor matekkal, de inkább fizikával nagyon fogsz szenvedni, ha gimnáziumból akkor pedig a szakmai tárgyakkal. Valamint Pécsen nincs MsC képzés sem, a város nagyjából élhetetlen szóval muszáj lesz onnan elmenned ha jó munkát, kihívásokat és jó fizetést szeretnél.

Az Óbudai Egyetem nagyon gyakorlatias ezzel szemben, nem tömnek tele mindenféle hasznavehetetlen elmélettel, nagyon jók a laborok is, és az egyetem lényege: megértsd hogy mit csinálsz, míg Pécsen sokszor azt se tudod mit számolsz. A munkaadók is tudják milyen jó az oktatás az óbudain, munkád lesz az biztos! Egyik barátom oda jár most villamosmérnökire, nagyon szereti, és amiket mesélt az alapján van értelme odajárni.

A BME-ről pedig annyit tudok: nagyon elméleti iskola, szinte matematikus szinten várják el hogy tudd a matekot, de közben a szakmai dolgok elmaradnak. Például: eltörölték a villamosságtant, ergo nem tudsz hálózatot elemezni, és innentől lövésed nincs hogyan működik egy transzformátor vagy generátor, de az elektronikai számolások terén is nagy a hiányosság.Legjobb online tanfolyamok

Szerintem olvass utána a tanároknak is a markmyprofessor.hu-n , sokat jelent melyik tanárt és ezáltal egyetemet hogy értékelik! Nem árulok zsákbamacskát, Pécs eléggé alul van. Neked is ugyanazt tudom mondani mint mindenkinek: én ha újra kezdeném fixen az Óbudaira mennék.

Ha van bármi kérdésed szólj és segítek, a BME-ről, az Óbudairól és a PTE-ről van információm.

jan. 21. 12:39
 4/4 anonim ***** válasza:
71%

3. “Az Óbudai Egyetem nagyon gyakorlatias ezzel szemben, nem tömnek tele mindenféle hasznavehetetlen elmélettel”

Egy mérnöki szak esetében ez nem hangzik túl jól…

jan. 21. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!