Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Óbudai egyetem ponthatár?

Óbudai egyetem ponthatár?

Figyelt kérdés

Az Óbudai Egyetemen levelezős villamosmérnök szakon miért ilyen alacsony (222) a ponthatár? Legalábbis tavaly annyi volt.

Most döntöttem el, hogy ebbe az irányba szeretnék tanulni viszont nekem történelemből és angolból van emelt érettségim így gondoltam újra érettségizek emelt szinten matekból de így teljesen felesleges mert bőven kijön a 300 pont felett.

Leginkább az érdekelne, hogy miért ilyen alacsony a ponthatár? Meg miért jár mérnöki szaknál egy emelt történelem érettségire 50 intézményi pont?

jan. 8. 12:36
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy miért alacsony , véletlenül tudom. Maguk majd megszórják a társaságot az alapozó tárgyakkal, mert az érettségi tárgyakból nem lehet jól megbecsülni az alkalmasságot.

Hogy a töri mire jó nekik, azt csak tippelni tudom. Talán , mert logikázósabb, mint a többi humán emelt vizsga.

jan. 8. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!