Ez csalás egyetemen?
Egyetemi beadandóban (programozás) egy kis részét mástól vettem át, mert nehezen jöttem volna rá magamtól. Ez tényleg kicsi, kb. a beadandó 5%-át teszi ki.
Viszont a beadandó leírásában ott van, hogy harmadik féltől átvett megoldásokat nem használhatok.
Szerintetek ez már annak számít vagy arra vonatkozik, hogy az egészet vagy mondjuk a 90%-át ne vegyem át mástól?
Hát, végeredményben igen. Ugye azzal semmi gond nem lenne, ha tankönyvből, internetes anyagból kimásolnál kódot (evidens, hiszen bizonyos modulokra kész megoldások vannak, nem lehet mindent nulláról kitalálni), de itt az a gond, hogy olyantól vetted át, akinek ugyanaz a feladat volt kiadva, így ergo nem teljesült az, hogy saját munkát adj le.
Ha meg valami olyan egyedi, könnyen felismerhető megoldás, akkor a másik fél is megszívhatja.
Azt nem tudom, mi lenne az iránymutatás AI használatára, ugyanakkor bármilyen kód esetén, ha a logikáját meghagyod, de átdolgozod sajátra, onnantól az végeredményben a saját munkádként értékelhető.
Nem árt súlyosan kezelni és példát statuálni, mert így könnyen további csalásokat hozhat, ha megúszod...
Kár a becsületeddel szórakozni.
Rajtam állna min. automatikus egt, de akár kapásból TUF. Sanctionálni kell az ilyen eseteket, még ha most ennek te is vagy a kárvallottja.
Morálisan mindenképp súlyos
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!