Anyagmérnök vagy műszaki menedzser?
Műszaki menedzser sokkal jobban érdekelne, szívesebben is tanulnám. A probléma inkább az, hogy mérnöki diplomának valószínűleg nagyobb az értéke.
Inkább vezetői vénáim vannak, mármint az eddigi munkahelyeim szerint, és én is jobban érzem magam abban a szerepben. Ahhoz meg inkább a menedzser jobb lenne.
A másik, hogy igazából ha a mérnökit megcsinálom, akkor lehet utána érdemesebb lenne elmenni egy Msc műszakira.
Szóval a lehetőségeim azok, hogy vagy elmegyek idén levelező önköltségesen műszaki m.-nek vagy a mérnökit elkezdem szintén levelezőn, de államin. Ha esetleg meg nem tetszik, akkor jövőre elkezdem a műszaki menedzsert önköltségesen.
Miért nem végzel el egy rendes műszaki (mérnök) képzést, és utána egy vezetés-szervezés mestert, vagy egy mérnök-közgazdász szakirányú továbbképzést?
Az agrármérnök diplomával érdemben csak akkor tudsz elhelyezkedni, ha már eleve ebben szocializálódtál, outsiderként szinte lehetetlen érvényesülni. A műszaki menedzser diploma pedig a tényleg egyszerűbb, mint egy bármilyen mérnök, de nagyságrendileg kevesebb lehetőséged is van vele. Ha csak annyi a cél, hogy legyen egy felsőfokú végzettséged, akkor bármelyik jó, de ha kezdeni is akarnál vele valamit, akkor tényleg inkább egy mérnöki alapszakot javasolnék.
Öhmm, igen. Én is rendes mérnökire gondoltam - anyagmérnök. Vezetés - szervezésről ellenben én még nem hallottam, se arról hogy van közgazdász mérnök irány is.
Agrármérnökire nem megyek, mert számomra nem az megfelelő irány - érdekel, de akkor sem. Anyagmérnökit írtam, mert a műszakin is az érdekel, hogy vannak közgazdász tárgyak, üzleti jog, meg anyagismeret. Ezért gondolkodtam a mű menedzseren. Viszont a jelenlegi tudásommal nem tudnék elvégzeni egy mérnökit úgy gondolom. Persze azt is tudom, hogy évekig ugyan azt tanulják a menedzerek is mint a mérnökök.
Lehetséges, hogy akkor inkább jövőre megpróbálok egy anyagmérnökit, aztán majd kiderül.
Köszönöm a segítséget.
Egyik sem!
Ha jót akarsz magadnak akkor valami járműmérnöki vagy informatikai képzésre mész!
Ha mindenképpen csak a kiírt kettő közül lehet választani, akkor anyagmérnöki, mivel a műszaki menedzser kb. semmire sem jó, csak mindenbe belekap egy picit, de nem kapsz hasznosítható speciális tudást.
Ha közgazdaság érdekel, akkor legyél közgazdász, de vezetést és szervezést mesterképzésen is lehet tanulni!
Hármas, egyben az egyes. Nincs semmi probléma, tévedünk, hibázunk. Félreolvastad bárkivel megtörténik.
Igazából pont ezért is nem választanék gépészt, mert mindenki szinte arra megy ha műszaki - mérnöki, területre akar menni.
Villamosmérnök nincs azon az egyetemen ahová elegendő a pontom, így sajnos az kizárva - nem is tudnám teljesíteni se. Lehető legnezebb szak, főleg a BME-n.
Közgazdaságtanra szintén esélyem sincs bejutni a jelenlegi pontjaimal.
Vezetés - szervezés az csak mesterképzésen van, nem?
Fingom sincs most mi legyen, igazából szívesen tanulnék bármit, és nagyon sok minden érdekel. De korlátozottak a lehetőségeim.
Arra is gondoltam megcsinálom a műszaki menedzsert majd Msc-n a gépészmérnökit, vagy valami másik mérnökit.
Végül sikerült válaszolni a 4-es számára is, annyi hogy nekem van egy rendszergazdai és egy szoftverfejlesztő szakmám, így nekem az "infó" elég is volt egy életre.
Nem szívesen tanulnám talán még a kiberbiztonságot, de asszem az jelenleg egy egyetemen van a többin mester.
6-os: pedig neked az infó lenne a kézenfekvő választás..
A kiberbiztonság jó ötlet!
Pedig sajnos én úgy érzem, hogy nem találtam meg benne a helyem. Vannak olyan részek amik érdekelnek belőle, és vannak olyanok amik egyáltalán nem, ilyen a programozás - nem volt megfelelő az oktatás - így nem lenne kézenfekvő.
Aztán lehet kicst informálodok majd és megtetszik, de jelenleg ez ami kicsit nekem tetszetősebb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!