Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha sok tárgyat bukok egy...

Ha sok tárgyat bukok egy félévben, akkor megszűnhet a hallgatói jogviszonyom?

Figyelt kérdés

15 tárgyból 7-et buktam. Nagyon elment mellettem a félév, nem voltam ott fejben. Borzalmasan érzem magam, hogy ennyi tárgyam nem lett meg, és ennyire hülye vagyok, hogy eg, 2-est nem voltam képes ezekből összehozni. Attól félek, hogy kirúgnak ennyire gyenge eredménnyel.

Volt már így valaki? (Debreceni Egyetem)

tegnap 22:48
 1/3 anonim ***** válasza:
89%
Általában a két félév összteljesítménye számít, nem pedig egy szemeszteré. Most bocsi, nem fogok utánaolvasni a Debreceni Egyetem szabályzatában ennek, de biztos vagyok benne, hogy ott leírja, hogy mennyi a minimum amit elvárnak. Sok egyetemen két félév alatt legalább 36 kreditet kell összegyűjteni, illetve egy bizonyos átlagot. Szerintem az egyetemek többségén hasonlóan van, egy rossz félév miatt nem fogják megszüntetni a jogviszonyod.
tegnap 23:41
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én is Debreceni Egyetemen tanulok, itt nálunk 15 kreditet kell gyűjteni egy félévben, különben ha nincs meg akkor át tesznek önköltségesbe.

A hallgatói jogviszonyod nem szűnik meg, csak ha sokadik tárgyfelvételre sincs meg a tárgy.

Egyébként meg a sikertelen tárgyak után kell kredit büntetést fizetni, az viszont nem lesz kis összeg. Volt egy évem amikor 3 kreditet buktam és közel 10 ezret kellett befizetnem.

ma 00:54
 3/3 A kérdező kommentje:

Igen, a kreditbüntetésről tudok, meg hogy irdatlan mennyiség lesz, ezt már az első 2 tárgy sikertelenségénél elkezdtem emészteni😅

Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!!

ma 03:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!