Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Technikumból kilépni végzősként??

Technikumból kilépni végzősként??

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kiszeretnék lépni a technikumból 5. éves vagyok és ellentétben sokakkal én 4. évvégén angol nyelvből és egy általam választott 5. tárgyból is leéretségiztem. Ezesetben ha most kilépek szakmai vizsga nélkül számomra hol tudnának kiállítani érettségi bizonyítványt? Van Matek Magyar Angol Töri Biológia érettségim és erről szóló törzslap tehát a kötelező 5 db megvan.

tegnapelőtt 10:41
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

Ha kilépsz, nem lesz érettségid, mert annak feltétele az elvégzett összes év, "részérettségi" nem létezik.

Az előre hozott tárgyakra is igaz, hogy csak akkor számít, ha elvégezted az iskolát és utána a többi tárgyból is leérettségiztél.

tegnapelőtt 11:28
 2/10 A kérdező kommentje:
#1 Ha átjelentkezek egy esti gimibe úgy kijászható ez a rendszer?
tegnapelőtt 11:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értem, idén fejeznéd be a sulit. Miért akarod otthagyni kb 5 hónappal a vége előtt? Az az 5 hónap már semmi.
tegnapelőtt 12:25
 4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon rossz osztályom van, minden áldott nap szekálva vagyok (nem csak én) tanárok is nagyon lekezelőek szarnak arra, hogy az osztályban 5 ember naprol napra kicsinálja az osztály többi részét. A szakmát sem szeretném egyedül az érettségim kellene nekem, aztán mennék tovább egyetemre.
tegnapelőtt 13:11
 5/10 anonim ***** válasza:
80%
Ezt az 5 hónapot már fél lábon állva is ki lehet bírni, váltani nem igazán van esély.
tegnapelőtt 14:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Simán kibírnám ez igaz, csak most jön egybefüggő 3 havi gyakorlat ahol pont a legnagyobb szekáloval vagyok párosítva
tegnapelőtt 16:45
 7/10 anonim ***** válasza:
80%
Hidd el, késöbb is lesznek mindig ilyenek, egy hülye miatt kár lenne elvesztened közel 5 év munkáját.
tegnapelőtt 16:51
 8/10 SZTANN ***** válasza:
79%

Nagyon nagyon ROSSZ DÖNTÉS - akármilyen vacak környezet miatt, egy néhány hónappal a vége előtt - simán kidobni az ablakon az eddig szakmai tanulmányaidat. Soha nem tudhatod, mire lenne jó majd később ez a technikumi vizsga.

(Az életben mindig találkozol majd hasonló szar emberekkel, de ha mindig menekülsz, örökre te maradsz a vesztes. )

tegnap 08:57
 9/10 SZTANN ***** válasza:
79%

A rendszert "kijátszani" nem lehet, ugyanis akármilyen más iskolában (esti gimiben is) csak úgy jelentkezhetsz be érettségire, ha előtte abban az iskolában befejezed az utolsó tanévet, vagyis minden tantárgyból lezárt éved van (olyanból is, amit a technikumban esetleg nem tanultál). Vagyis tanulnod kell év végéig, és nem bukhatsz meg abból sem, amiből már le is érettségiztél...

Ha most átiratkozol, pótolnod kell ezt-azt a 12. évfolyamból, és jelentkezhetsz rendes érettségire. Majd tavasszal elfogadják a már megszerzett eredményeidet, és kapsz egy érettségi bizonyítványt az esti gimnázium pecsétjével.

(Feltéve, hogy minden rendben megy - és nem ütközöl ott is bele valami "neked nem tetsző" dologba. Nem mindenhol támogatják az ügyeskedőket.)

tegnap 09:07
 10/10 A kérdező kommentje:
#9 minden gimnáziumos tantárgyból lezárt évem van idén már nincs semmilyen közismeretis tantárgyam, vagy mire gondolsz pontosan? Estin felnőtt oktatasban nincs erkölcstan, digitalis kultura meg ilyenek azt hallottam.
tegnap 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!