9.es vagyok,és nem tetszik ez a technikum amibe járok, jövőre át tudok kerülni a Móricz Zsigmond gimnáziumba? És ha igen akkor hogyan és mit kell tenni?
Nekem ez egyik osztálytársam átment tőlünk.
Ha jól tudom évvégi jeggyel megpályázta ,hogy felveszik/átveszik-e. Sok papír munka és személyesen is kell beszélni az iskolával.
Mivel még nem múltál el 18 (jó esetben 9.-ben még nem) így szülővel tudod csak intézni.
Az iskolának az igazgatójával és a te iskolád igazvatójával is kell beszélni.
Lehet húzni fogják a szájukat, a jelenlegi iskoláddal, de jogod van ilyen kérvényekhez.
A 4,2 átlag az jó. Most van az idén? (Még nem olyan sok telt el az évből.)
Másik iskolába, technikumból gimibe átmenni nem annyira sima ügy. Csak akkor érdemes beleállni, ha végképp nem bírod a tanulás szakmai részét.
(Ha rájöttél, hogy nem neked való, nem bírod, rossz a szemed, kezed-lábad, az erőnléted, akármid ... ahhoz a szakmához, amire felvettek.
Ha csak egy tanár nem tetszik, vagy az osztály nem tetszik, akkor emiatt ne válts iskolát!)
Ha mégis mindenáron ezt akarod, akkor nem árt minél előbb érdeklődni abban a gimnáziumban, ahová átmennél: szerintük érdemes-e, sikerül-e, mi a módja. Ha ők ezt lehetségesnek tartják, akkor az itteni jegyeidet elfogadhatják, és jövőre átvesznek 10.-be.
Nagyon valószínű, hogy lesz olyan tantárgy, amit most nem tanulsz, és a gimiben van. Akkor abból előírják, hogy különbözeti vizsgát kell tenned a tanév végén, legkésőbb augusztusban. Így kerülhetsz esetleg a következő osztályba.
Ehhez ebben az évben, ebben az iskolában elég jól kell tanulnod, mindennek rendben kell lennie, nem hiányozhatsz sokat, stb.
Másik lehetőség, hogy nem 10.-be, hanem újra 9.-be vesznek fel. Ez egyszerűbb volna, de így sem biztos, mert lehet hogy sokan mennek abba a gimibe, és akkor nem kell nekik egy "ismétlő".
Sajnos a BTM nem előny a felvételhez.
Mivel még tanköteles korú vagy, az egész átlépést csakis szülői segítséggel csinálhatod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!