Ha az IBS ((International Business School) annyira rossz, meg gyenge színvonal, akkor az ott végzettek miért dolgoznak jobb helyeken, jobb pozíciókban,mint a sima magyar diplomával rendelkezők ?
Az IBS külföldön is elismert diplomát ad és a képzés teljesen angolul van, minden beadandót angolul kell megírni.
Akik elvégezték bizony jobb fizetésért, jobb pozíciókban dolgoznak, mint a Covinusos vagy BGE-n végzett emberek.
Gyakori érv,hogy "de hát ott alig van matek".A matek alkalmazott tudományként jelenik meg azoknál a tárgyaknál, ahol kell.Külön olyan,hogy matematika óra, nincsen.
Nincs is rá szükség?
A magyar rendszerű egyetemeken a 2-3 félév matematika csak a hallgatók szívatására jó, meg arra,hogy a kiégett matematikusok foglalkoztatási statisztikáit kozmetikázzák.
A rendes angolszász rendszerű üzleti képzésekben nincs ilyen.
Persze, a magyar hallgatók sem követelnek az angolszász rendszer bevezetését.
De, azért megnézném, ha 4 gazdasági egyetemből kettő bevezetné, akkor hány hallgatója maradna annak a kettőnek, ahol nem vezették be.
Soha senkitől nem hallottam, hogy gyenge lenne ott a színvonal. Ezt Te találtad ki?
Olyan nincs, hogy angolszász rendszer az egyetemi (vagy akár gazdasági) képzéseknél.
És nem attól lesz jobb a képzés, mert elkezded a magyar képzéseket fikázni. Egyetlen gazdasági diplomást nem ismerek, aki kiégett matematikus lett. Innentől az érved kuka. Meg egyébként aki kiég attól a 2-3 félévnyi matektól, azt nem is foglalkoztatnám komoly pozícióban.
Ki és hol állítja, hogy gyenge a képzés? Most kíváncsiságképpen utánakerestem az IBS-re itt a keresőbe, és kb. alig van egyáltalán találat rá, amikbe belenéztem ott meg többnyire jókat írtak róla.
Szóval nem tudom, hogy mi a sérelem alapja.
"Akik elvégezték bizony jobb fizetésért, jobb pozíciókban dolgoznak, mint a Covinusos vagy BGE-n végzett emberek."
Nem tudom, ezt honnan vetted. Ha olvasol executive híreket, akkor elenyészően kevés IBS-es van a vezérigazgatók és felsővezetők között. Corvinus, BGE viszi a prímet a közép- és felsővezetésben.
Plusz, talán egyetlen emberre emlékszem a multis munkahelyemről, aki IBS-en végzett. A Corvinusos, PTE-s, BGE-s menedzserek tengerében.
Egyébként nagyon sok munkakör megtanulható on the job, és el lehet látni egy egyszerű IBS-es diplomával. De azért legyünk őszinték és reálisak: az IBS-es diploma egy nagyon gyenge, alibi képzés. Ne innen fogsz Stanford PhD-re menni.
Utolsó h.
Magyar silány egyetemről meg végképp nem.
“Magyar silány egyetemről meg végképp nem.”
Ennek csak a valóság mond ellent. Én például egy top 100 körüli egyetemen PhD-ztem, az évfolyamtársaim meg a Princeton-on, Oxfordban stb. a “silány” ELTE-ről. Több Harvard PhD-t is ismerek, akik magyar egyetemekről mentek ki.
Nézd nem kell tátott szájjal rohannod a f@szerdőbe. Örülj annak, hogy valahova felvettek és törődj a tanulással. Szerintem.
5. Nyugi.
Az, hogy írtál valamit, még nem lesz igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!