Nagyon gáz a Miskolci Egyetem?
A közösségi élet kíváló, folyamatosan vannak önszerveződő hagyományörő baráti körök, több szórakozóhely és sportolási lehetőség található az egyetemen. Tanári szemmel kicsit túl jó is, sokszor látni hogy az akadémiai élet kárára megy.
Minden évben van tananyag fejlesztő projekt amivel tudnak fejlődni a tanárok. De ez alapozó tárgyakra nem nagyon érvényes, mert az alap matematika nem nagyon fejlődik évente.
Rendszeresen összehasonlítom a tárgyaimat a BME és az ELTE hasonló tárgyaival, és büszkén mondhatom hogy jobb amit tartok. Ez persze nem igaz sok tanárra azért.
Ami nálunk gond az a ponthatár hiánya, hogy bekerülhet kb bárki. Aztán nem érti az anyagot és elkezdi bontani a rendet. Valamint például nálunk a matematika az újraveszi a középiskolában tanultakat, mert ugye jöhetnek kevésbé ügyes hallgatók akiket fel kellene zárkóztatni. Ha jól tudom a bme-n van 0. heti zh ahol ha valaki megbukik akkor kell teljesítenie ilyen tárgyat.
Közbiztonság az egyetemen kiváló mivel egy önálló kampusz, és a gyakran ismételgetett statisztikákkal ellentétben ahol megyéket hasonlítanak össze, ha városokat nézünk akkor Miskolcon jobb a közbiztonság mint mondjuk Pécsett, valamint fizetésben sem marad el jelentősen mondjuk egy Pesthez képest, ha jól emlékszem a ksh szerint 75-80%. Ellenben a lakhatás olcsóbb.
Én itt tanultam, itt tanultam tovább, és itt is maradtam oktatni mert élvezem. A pestre ment gimnáziumi osztálytársaim eléggé le vannak maradva hozzám képest az életben (persze lehet 20 év múlva én nem leszek sehol hozzájuk képest, de nem jóslásból élek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!