Kezdjem idén a jogi tanulmányaim Miskolcon? Vagy halasszak egy évet?
422 pontom lett, ezzel sajnos se Debrecenbe, se Pestre nem vettek fel.
Viszont Miskolcra felvettek jogra, azonban nem tudom, hogy tetszene e maga a város és az egyetem. (Eredetileg Debrecenbe vagy Pestre, esetleg Szeged/Pécs környékére akartam menni tanulni)
Illetve, én csak jogot jelöltem meg, viszont pl.: politikatudományok karra, vagy államtudományi és nemzetközi tanulmányok karra simán felvettek volna ezzel a ponttal a Pázmányra, ELTE-re, vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre is.
Nem tudom, hogy ezért halasszak e 1 évet, vagy inkább kezdjem meg most. Félek, ha ilyen “csalódottan” megyek egyetemre, akkor esélyt sem adok Miskolcnak… Egyébként nyíltnapon maga az épület tetszett, meg kb. 1-1,5 órára van tőlem autóval.
1
Ha egy helyre is felvetéék, pótfelvételire nem jelentkezhet.
Én adnék neki egy esélyt. Legalább egy félévet. Azt még vissza sem kell fizetni. Aztán ha bekerülsz jövőre máshova, lehet, hogy elfogod tudni fogadtatni a tárgyaidat. Így nem vesztesz annyit, mintha egész évet kihagynál. Persze elmehetsz egy évet dolgozni is, újra érettségizhetsz stb.
De mit szeretnél tanulni? Csak a jog jöhet szóba, vagy szívesen tanulnál politikatudományt is?
Szerintem ne halassz, Pestre nem kerülnél be államira ezzel a pontszámmal jövőre sem, 460 körülire pedig már nem tudnád javítani
1-es vagyok.
Igazatok van, elfelejtettem, hogy ő már nem pótfelvételizhet. Akkor keresztfélév talán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!