A kapott érdemjegynél az alá kifejezés mit jelent?
10!
Álomvilág!
Elméletben jól hangzik ez, de a gyakorlatban a diák baromira nem foglalkozik ezzel! Csak a számjegy számít, nincs itt "rejtett üzenet" - hagyjuk is ezt!
Munka világára készít fel az iskola. A jegyek a munka teljesítményét tükrözik.
Azért ha pl 300 nettót kapsz a munkában vagy meg vagy elégedve vele, vagy nem. De ha nagyon jó munkás vagy és a főnököd kicsit ösztönözni akar, valahogy furán jönne ki, hogy oda adja neked a 300at, majd hozzá fűzi, hogy ezért nagyon megdolgoztál. Nem kapsz fizu emelést, de nagyon jó munkád volt.
A boltba se mehetsz el ezekkel a dícsérő szavakkal, mert nem fogsz érte kenyeret kapni.
Valamint, ha a 7.év végi és a 8.félévi jegyeid is négyesek, de azok "nagyon erős négyesek" akkor ugyan olyan esélyekkel indulsz középiskolai felvételin, mint egy gyenge ötös tanuló??
Szép és jó az amit mondasz, csak a valóságba átültetve már nincs értelme. Én is kaptam régen erős jegyeket, csak ha kinyillik a régi ellenörzőm, bizonyítványom, akkor abban nem fog látszani, hogy azok nagyon erős jegyek. Akár mikor betegség után vissza mentem suliba és dolgozattal kezdtünk és fél pont kellett volna a jobb jegyhez, nem voltam vele kisegítve, hogy az erős kettes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!