Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A kapott érdemjegynél az alá...

A kapott érdemjegynél az alá kifejezés mit jelent?

Figyelt kérdés
Iskolában kaptam egy négyes alát. Ez mit jelent? Akkor ez most négyes vagy nem? Vagy micsoda, hogy kell értelmezni? Köszi!

dec. 13. 10:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
36%
Ha valaki nem képes értelmezni a jegyen az alá- vagy fölé húzást, akkor miért nem kérdezi meg a tanártól?! Ennyire nincs érdemi kommunikáció? Siralmas.
dec. 14. 18:00
 12/13 anonim ***** válasza:

10!

Álomvilág!

Elméletben jól hangzik ez, de a gyakorlatban a diák baromira nem foglalkozik ezzel! Csak a számjegy számít, nincs itt "rejtett üzenet" - hagyjuk is ezt!

dec. 14. 18:01
 13/13 anonim ***** válasza:

Munka világára készít fel az iskola. A jegyek a munka teljesítményét tükrözik.

Azért ha pl 300 nettót kapsz a munkában vagy meg vagy elégedve vele, vagy nem. De ha nagyon jó munkás vagy és a főnököd kicsit ösztönözni akar, valahogy furán jönne ki, hogy oda adja neked a 300at, majd hozzá fűzi, hogy ezért nagyon megdolgoztál. Nem kapsz fizu emelést, de nagyon jó munkád volt.

A boltba se mehetsz el ezekkel a dícsérő szavakkal, mert nem fogsz érte kenyeret kapni.

Valamint, ha a 7.év végi és a 8.félévi jegyeid is négyesek, de azok "nagyon erős négyesek" akkor ugyan olyan esélyekkel indulsz középiskolai felvételin, mint egy gyenge ötös tanuló??

Szép és jó az amit mondasz, csak a valóságba átültetve már nincs értelme. Én is kaptam régen erős jegyeket, csak ha kinyillik a régi ellenörzőm, bizonyítványom, akkor abban nem fog látszani, hogy azok nagyon erős jegyek. Akár mikor betegség után vissza mentem suliba és dolgozattal kezdtünk és fél pont kellett volna a jobb jegyhez, nem voltam vele kisegítve, hogy az erős kettes.

dec. 14. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!