Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A kapott érdemjegynél az alá...

A kapott érdemjegynél az alá kifejezés mit jelent?

Figyelt kérdés
Iskolában kaptam egy négyes alát. Ez mit jelent? Akkor ez most négyes vagy nem? Vagy micsoda, hogy kell értelmezni? Köszi!

dec. 13. 10:48
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
(és ez úgy néz ki, hogy a négyes alá van húzva vízszintesen egy vonallal)
dec. 13. 10:51
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
Négyesnek fog számítani. Csak a tanár tudatni akarja veled, hogy azért nem volt ez olyan erős négyes.
dec. 13. 10:54
 3/13 A kérdező kommentje:
Áá értem, köszi!
dec. 13. 11:03
 4/13 anonim ***** válasza:
68%
Négyes, csak jelezni akarta, hogy még egy fél pont veszteség, és hármast adott volna.
dec. 13. 11:09
 5/13 anonim ***** válasza:
9%
A tanárok ezzel akarják éreztetni a hatalmukat, hogy az a szerencsétlen diák aki végig tanulta az éjszakát, most a jóindulata miatt kapott 4est, de lehet, hogy legközelebb, ha a tanárnak olyan kedve lesz, ugyanerre a teljesítményre már csak 3ast fog adni. Aztán a szegény gyerek meg mehet sírni meg kötelet keresni amivel felköti magát, mert a mai verseny istállókban azzal mossák a diákok agyát a tanárok, hogy ha a tanulmányaid alatt akár csak egy 4-esnél rosszabb jegyet is összeszedsz, akkor egy rakás szar vagy, és semmi nem lesz belőled, tehát felesleges is élned.. na ezt jelenti az "alá" -.-"
dec. 13. 11:58
 6/13 Rics37 válasza:
35%

Vagy azt is jelenteti félévi vagy évvégi átlag számításkor figyelembe fogja venni. Tehát ha például a jegyeid a következők: 3, 3, 4, 4, akkor az átlagod: 3,5 és mivel az egyik négyes-alá volt ,ezért lefele fog kerekíteni 3-asra.

De olyan is lehet ,hogy "fölét" ad, ekkor pedig felfelé fog kerekíteni.

Ezt értelem szerűen csak akkor tudja megcsinálni, ha valahová jegyzeteli magának.

dec. 13. 12:31
 7/13 anonim ***** válasza:
32%
Én már kaptam egyes fölét is. 😁
dec. 13. 13:03
 8/13 anonim ***** válasza:
33%

Nos, az alá jelentése már megvan... más kérdés, hogy semmi értelme...

Nálam ha mondjuk 3 és 4 között vagy, akkor van 3 lehetőséged:

1. Most lefelé kerekítek 3-asra, de legközelebb a kétesnél automatikusan felfelé

2. Fordítva, mint az 1.

3. Kapsz egy döntő kérdést, ha azt tudod 4, ha nem, 3

Ennek van értelme és nyoma

dec. 13. 13:05
 9/13 anonim ***** válasza:
33%

Nem különösebben értettem.

Kaptam régebben 2szer aláhúzott 5öst, az akkor is 5ös.

Volt mikor 4.5 volt az átlagom és 4es lett beírva év végén, de megnyugtatott a tanár, hogy ez egy nagyon erős négyes. Megjegyzés rovat sajnos nem volt így mikor bárki ránézett a bizonyítványomra nem láthatta, hogy "de ez egy nagyon erős négyes".

Kb ennyi értelme van ennek a gyenge vs erős jegynek.

dec. 13. 14:05
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

A jegy statisztikailag csak egy szám. Tehát pl. 4. (Bizonyos pontszámot ér, az átlagban 4-est jelent.)

De NORMÁLIS tanár - és diák - a jegyet nem csak ezért adja/kapja, hanem ELSŐSORBAN azért, hogy tudja, hol tart a tanulásban, mennyire teljesítette a követelményeket, mit kell még tennie.

Az ALÁHÚZÁS éppen ebből a szempontból nagyon fontos: most ez elérte a 4-est, de csak hajszálnyira. Ha nem kapod össze magad, legközelebb nem lesz meg a 4. Tehát igyekezz! És ezt jobb, ha tudod, és nem elégedsz meg kényelmesen, hogy megvolt a négyes...

A jegy alá- vagy fölé-húzása ilyen ÜZENET a diáknak, nagyon fontos és meggondolandó. Többet ér, mint maga a konkrét szám a statisztika céljából.

dec. 14. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!