Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nemzetközi tanulmányok szak...

Nemzetközi tanulmányok szak mennyire éri meg? A Corvinuson kívül magyar nyelven hol érdemes tanulni? Akik erre jártak, szerettétek?

Figyelt kérdés

Nagyon gondolkodom rajta, de pl a Corvinusra nem lenne elég pontom. Angolból gyenge B2 vagyok, azt tudnám fejleszteni, és még egy nyelvet beszélek, azt viszont erős B2 szinten.

Tényleg olyan lehetetlen vele elhelyezkedni? Mennyire magolós? A matek nehéz benne?

dec. 1. 18:03
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Semennyire, főleg ha az ember azt sem tudja, mit akar vele kezdeni.
dec. 1. 18:33
 2/7 A kérdező kommentje:
#1 te elvégezted ezt a szakot?
dec. 1. 18:34
 3/7 anonim ***** válasza:
81%
Ez virág nyelven a "diplomataképző". Akkor éri meg elvégezni, ha vannak neked (de inkább szüleidnek) kapcsolataid és beszélsz nyelveket.
dec. 1. 19:09
 4/7 A kérdező kommentje:
Olyanok véleménye érdekelne, akik oda jártak.
dec. 1. 19:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én NT mesterképzésen végeztem, az alapképzés nem NT volt nekem.

Jelenleg az unicefnél dolgozok.

Az egyik nagykövetségre is felvettek de végül nem fogadtam el az állást.

Én azt ajánlom, hogy tanulj nyelveket!

Nyelvtudás nélkül nehéz elhelyezkedni.. a szakon a legtöbben csak angolul beszéltek, kb B2 szinten voltak akkor de ők nem találtak a szakmában munkát.

dec. 1. 19:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Első éves vagyok az eltén és hááát, nagyon felszínesnek tűnik eddig. Tanulunk jogot, gazdaságot, politika tudományt meg történelmet. Azt tudom ajánlani, hogy mielőtt kiválasztod ezt a képzést, tedd fel magadnak a kérdést, hogy valamelyik a fentiek közül nem érdekel-e jobban, mert talán az jobb választás lehet.

Azt veszem észre, hogy nagyon sokan jönnek ide módosabb családokból és nekik biztosan megéri családi kapcsolatok miatt, e-nélkül talán kicsit nehezebb.

Azzal biztosan egyetértek, amit az előttem levő írt, a nyelvek nagyon fontosak és egyébként ha tudod akkor angol képzésre menj, én is azon vagyok és a fele diák az külföldi, szóval arra jó, hogy legyen sok olyan barátod akikkel csak angolul tudsz beszélni. Valamint az angol nem lesz elég az biztos, én németet tanultam még 5 évig, érettségim is van belőle és most japánt tanulok egy fél éve, de még így is úgy érzem, hogy csak átlagos vagyok.

dec. 7. 15:28
 7/7 anonim ***** válasza:

6# vagyok.

Bocsi, egyébként hogy ajánlom az angol képzést, de tényleg nagyon fontos, főleg hogy nagyon hangsúlyos az európai és amerikai szituáció a tananyagban is.

dec. 7. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!