Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Osztatlan tanári szak mennyire...

Osztatlan tanári szak mennyire nehéz? Két képzést kell egyszerre elvégezni, ami elég keménynek tűnik.

Figyelt kérdés
Történelemre és angolra mennék, de nagyon soknak tűnik így párhuzamosan.

nov. 28. 16:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

2016-2022 közt volt ilyen. Elvileg azóta lazult sok dolog, már amúgy sem akar senki tanárnak menni.

Neked sem ajánlom. Egy év tanítás után hagytam ott az egészet. Nulla megbecsülés, gyakorlatilag éhbér, pofátlan diákok, arrogáns vezetők-tanker. Mérgező az egész. Most multinál 2-szer több fizetést kapok, a munkám is nyugisabb, itt nem csesznek ki az emberrel folyamatosan.

nov. 30. 17:59
 12/13 anonim ***** válasza:
#8, amik régebben tanárképző főiskolák voltak. Pestet nem tudom, szerintem ott nincs ilyen. Nyíregyháza, Eger amit ismerek.
nov. 30. 19:45
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is ELTE Angol-Történelem szakon vagyok; hát nagyon nem egyszerű. Angolon tömérdek mennyiségű teljesen értelmetlen anyag (pl. mondattan), törin tárgyanként heti 100 oldal olvasmány, a vizsgák egy része pedig vért izzadós. Például középkorra teljes Európa vaktérképe városokkal, folyókkal, kb 300 oldalnyi összolvasmányból 5 sor és ismerd fel, rengeteg ország szinte összes királya név szerint sorrendben, további szentek stb. És ha nagy nehezen átmész, akkor jön még 25 tétel a szóbelin... Az előadásokra lehetetlen készülni év közben, mert a szemináriumok minden időt elvesznek, így vizsgaidőszakban kell bemagolni a sok ostobaságot. Angol azért egyszerűbb, de én pl. nagyon szívok a nyelvészettel, plusz sokan rettegtek az alapvizsgától is. És ha mindez nem lenne elég, ott vannak a minden értelmet nélkülöző, de legalább rengeteg időt elvevő pedagógiás tárgyak. Bár tanárszakon nincsenek sokan, a szemináriumok együtt vannak a főszakosokkal, így néhányra konkrétan lehetetlen bejutni, főleg úgy, hogy a pedagógiás marhaság elvesz egy egész délelőttöt.. Én szeretnék tanár lenni, és nem tartom magamat sem egy lusta,- sem egy ostoba embernek, de az a meglátásom, hogy az egyetemen mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél többen hulljanak ki/adják fel/égjenek ki. Az egész oktatási struktúra pocsék, átgondoltan, évszázados. Hatalmas csalódás és végtelenül unalmas, de nem igazán van más út.
dec. 1. 02:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!