Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Osztatlan tanári szak mennyire...

Osztatlan tanári szak mennyire nehéz? Két képzést kell egyszerre elvégezni, ami elég keménynek tűnik.

Figyelt kérdés
Történelemre és angolra mennék, de nagyon soknak tűnik így párhuzamosan.

nov. 28. 16:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Sziaa! Én az Eltén vagyok másodéves történelem-földrajz tanárképzésen. :) Összeségében egy közepes nehézségű képzésnek mondanám,abszolút teljesíthető. A történelem kemény egy kicsit, egyrészről nagyon sokat kell olvasnunk hétről hétre, de ha nem olvas az ember úgyis túlélhető az adott kurzus egy hármas eredménnyel könnyedén, szóval amiatt nem kell aggódni. A vizsgák is abszolút teljesíthetőek,igaz, hogy nagyon sokat kell rá készülni, ha jó jegyet szeretnél. A 2 szak mellé még lesz pedagógiád és pszichológiád is, de ezek sem rettenetesek. Pozitívum, hogy már 1.év 2.félévében mentek ki iskolákba hospitálni, ami sokat segít, hogy fenntartsd a motivációd a képzés során. Dióhéjban ennyi, de ha van még kérdésed nyugodtan írj privátba és szívesen mesélek még neked a képzésről, az egyetemről, órákról, mindenről, ami csak érdekel. :)
nov. 28. 17:16
 2/13 anonim ***** válasza:
Károli angol-történelem szakpáron vért izzadtunk és 5-en végeztünk a 19-ből.
nov. 28. 18:15
 3/13 A kérdező kommentje:
#2 ez nem hangzik jól, kifejted kérlek?
nov. 28. 18:17
 4/13 anonim ***** válasza:
Mit kellene kifejtenem. Ez a tény.
nov. 28. 18:20
 5/13 A kérdező kommentje:
Mit értesz az alatt hogy vért izzadtál? Mi volt rajta nehéz? Az anyagmennyiség? Vagy sok volt a 2 egyszerre?
nov. 28. 18:22
 6/13 anonim ***** válasza:
A töri nagyon sok volt, az angolhoz pedig nem elég a b2. Akik nem bírták aggyal vagy szorgalommal, azok átmentek alapszakra vagy abbahagyták. Gyakorlatilag 3 szakot kell egyszerre vinni, folyamatosan készülni. Ugyan ez volt a magyar-angolon is. Ott is csak 3-4 fő végzett. Aki ezt nem csinálja konkrétan, az nem is tudja megérteni igazából a nehézségét.
nov. 28. 18:33
 7/13 anonim ***** válasza:
Sulifüggő is. Ha jót akarsz magadnak nem mész tudományegyetemre, inkább csak tanárképzéssel foglalkozó egyetemre. A diplomád ugyanis nem fog többet érni, mivel ez nem versenyszféra. Cserébe a tudományegyetemen ugyanazt követelik tőled, mint ha anglisztikára és történész szakra mentél volna egyszerre + a pedagógiai és pszichológiai tárgyak. Jár ismerősöm a Debreceni Egyetemre angoltanárira, elég durva, amiket elmondott.
nov. 30. 16:52
 8/13 A kérdező kommentje:

#7 és mik a nem tudományegyetemek?

Budapest jöhetne csak szóba.

nov. 30. 16:55
 9/13 anonim ***** válasza:
PTE angol-németes voltam, az idősebb angolos oktatók kegyetlenek voltak, sokszor 80 emberből 10-15 ment át pl. egy alapvizsgán. Úgy, hogy szinte mindenki felsőfokkal ment oda eleve.
nov. 30. 17:47
 10/13 A kérdező kommentje:

Hát ez nagyon jól hangzik. Ilyen kemények a nyelvszakok?

Én az ELTE-t néztem

nov. 30. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!