Itt vagyok 12.-Ben és fogalmam sincs hogy mivel szeretnek továbbtanulni Tudtok esetleg szakokat ajanlani amibe nem a matek van fopontban?
Hello, a gazdinfót szerintem akkor felejtsd el, tele van matekkal (analízis, statisztika, valszám, numerikus matek, lineáris algebra, operációkutatás, stb). Az évfolyam felét kiszórják ezek a tárgyak. A közgazdasági szakokon 1 fokkal kevesebb matek van. Felvin nézegesd az elérhető szakokat, és ha valamelyik megtetszik, olvass utána, esetleg hagyj ki egy évet, dolgozz/tanulj szakmát.
Üdv: Egy gazdaságinformatikus
Ha a logika nem az erősséged akkor szerintem ne nagyon gondolkozz infós szakokban. A programozás eléggé logika alapú, és valószínűleg többet fognak kérni tőled mint amennyit az infó érettségin. A gazdasági szakokon is elég sok a matek, szaktól függetlenül.
Bár ezek nem mind piacképes szakok, ezeknél nincs egyáltalán matek: nemzetközi tanulmányok, nyelvi szakok, tanító, tanár, gyógypedagógus.
Ezek viszont mind nagyon humán irányúak, illetve a tanár és gyógyped csak akkor játszik ha ilyen beállítottságú vagy.
Ha ennyire el vagy veszve, lehet érdemes lenne elmenned egy pályaorientációs beszélgetésre még felvételi előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!