Ha egyetemen olaszt és angolt szeretnèk egyszerre tanulni, csak az angol-olasz tanàri szakon tudom ezt megtenni, vagy van erre màs lehetősèg is?
5 folytatás:
Végére: 3 év alatt a diplomáig.
Amit nem tudok, az az, hogy nekik is van-e egy idő után egyéb olaszos óráik (töri, irodalom stb. ahogy a nem kezdőknek) vagy csak nyelvórájuk van.
A lehetőségeid:
1. Jelentkezel angol-olasz tanári szakra (5 év)
2. Jelentkezel angol vagy olasz alapszakra, és mellé felveszed a másik nyelvet minorba (3 év)
3. Jelentkezel az egyik szakra nappalin, majd következő évben a másikra levelezőn (mivel egy felvételi eljárás során csak egy helyre tudsz bejutni). Ez így elvileg 4 év lesz, de két szakot párhuzamosan végezni nem egyszerű, még akkor se, ha minimális átfedés van a két szak között.
Ha a helyedben lennék, és mindenképpen ezt a két nyelvet akarnám tanulni, akkor vagy az első vagy a második lehetőséget választanám. Az első előnye, hogy mindkét nyelvet kb. azonos mélységben fogod tanulni, plusz a sima nyelvszakhoz képest lesz egy tanári diploma is a zsebedben, hátránya, hogy 5 év. A második előnye, hogy rövidebb idő, cserébe a minorban tanult nyelv az messze nem lesz "egyenértékű" a főszakoddal.
Innentől már rajtad áll a döntés, arra viszont nyomatékosan felhívnám a figyelmed (sajnos sokan, akik nyelvszakra mennek, ezzel nem számolnak), hogy az egyetemen az angol és olasz szak messze túlmutat azon, hogy megtanítják a nyelvet.
"egy felvételi eljárás során csak egy helyre tudsz bejutni"
Marha jól szétbarmolták a rendszert, mióta én jártam egyetemre... Mi még felnőttnek voltunk tekintve, így ránk volt bízva, hogy mi fér bele az életünkbe meg mi nem, szóval hogy hány szakra vetetjük fel magunkat, meg hogy hogyan kombináljuk a szakokat, ha tanárok akarunk lenni (meg ha nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!