Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi lesz így a továbbtanulással?

Mi lesz így a továbbtanulással?

Figyelt kérdés

Kislányom most 11. osztályos, és már erősen gondolkodunk a továbbtanuláson. Általánosban 4,75 volt az átlaga 7.-ben és 8.-ban, és 78 pontos felvételit írt. Ez a helyi gimnáziumokból akármelyikbe jó lett volna, de a pedagógusokra mindig lehet számítani, hát ezerrel lebeszélték, mert hogy sni-s.

Így egy vidéki gimibe mentünk, ahova kb. 1. helyen bejutott ezzel az eredménnyel.

Sokat nem tanul egyébként, most is olyan 4,3 körül van. Minden érdekli, de semmi sem érdekli olyan nagyon. Jelenleg biológia és informatika fakultációra jár. A biológia tanár nagyon jó, nagyon-nagyon szereti. Kémiát viszont nem. Most szerettük volna, ha az informatika, biológia középszintű érettségit leteszi év végén Nem nagyon szokott egyébként panaszkodni a tanárokra, elég simulékony természet.

Ma volt szülői is teljesen sokkolódtunk. Az egész arról szólt, hogy a szülők panaszkodtak. Az ofő meg mindenre azt mondta, hogy nem tudunk mit csinálni, el kell engedni.

Magyartanár 1-4-ig osztályoz ( lányom 4, ezért erről én annyira nem is tudtam). Pofára, soha fogalmazás dolgozatot nem íratott még velük, verset nem elemeznek. Ezen egyébként én is csodálkoztam, 11.-ben azért már nem ártana verselemzéses dolgozatot írni. Szóval a magyar emeltet nem javasolja a ofő.

Matektanár egy aranyos idős bácsika, nyugdíj után tanít, ebből 5 a lányom, de sehol nem tartanak, emeltet ebből nem javasolja az ofő. Nem tudnak mit csinálni, nincs másik matektanár.

Informatikából nem tartanak sehol, aki az év végén előrehozott érettségit akart tenni, azt nem javasolják. Nem tudnak mit csinálni, ezt el kell engedni.

Ezen a ponton kb. elgurult a gyógyszerem. Mégis minek van ez az iskola?! Semmivel nem tudnak mit csinálni? Mi mindent engedjünk el?

Mondtam a gyereknek, menjünk át másik iskolába, de persze nem akar, mert szeret itt.

Most fogadjak magántanárt, hogy le tudjon érettségizni?

Egyébként nem tudja, hogy hová szeretne továbbtanulni, orvos nem akar lenni, ezért a biológia inkább csak hobbi marad.

Vagy most én reagálom túl? Mindenhol ez van?

tegnap 22:44
 1/1 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen nem értem a problémádat kérdező. A kérdést sem. Mégis mi lenne a továbbtanulással? A kérdés alapján azt hinné az ember hogy a gyereked éppen most bukott meg 3 tárgyból.

Igen, te reagálod túl, és úgy látom nem nagyon látsz bele az oktatás és a pszichológia világába.

Az ég világon kívül semmi probléma nem fog történni ha nem tesz le előrehozott érettségiket a gyerek (megjegyzem két tárgyból nem is szoktak). Az meg hogy szerencsétlen nem tudja hogy mi akar lenni, az sem baj, van aki 12. félévkor jön rá, van aki pedig kihagy egy évet érettségi után és azután megy egyetemre. Nem tudom miért kell ezt ennyire erőltetni.

És mi az, hogy nem tud semmit kezdeni a biosszal? Biológiával nem csak orvosnak lehet menni, hanem van még ezer másik lehetőség pl biológus, gyógytornász stb stb

Nem kell semmilyen magántanár se, a leírtak alapján nincs semmi baj az iskolával, és még több mint másfél éve van hátra az érettségiig. A többség utolsó évben kezd el készülni rá, és manapság a közepek eléggé le vannak butítva, egy átlagos képességű gyerek simán megtudja őket írni 4-5-ösre minimális energiabefektetéssel.

Azt javaslom hogy hagyd békén a gyereket, és ne türelmetlenkedj, ki fog alakulni előbb utóbb hova szeretne menni, az érettségivel meg nem kell úgy csinálni mintha az élete múlna rajta, mert simán meg fogja tudni csinálni a leírtak alapján.

Az ofő véleményére pedig nem kell hagyatkozni, nem értem ezt sem. Olyan faktra menjen a diák amelyik érdekli, a tárgyak többségét amúgyis meglehet egyedül tanulni, nem kell csodát várni a tanároktól. Mindenhol ez van, kevés az ahol maximálisan felkészítik az érettségire a gyerekeket. De mint mondtam realtíve könnyen teljesíthető.

ma 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!