Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik gimnázium a legjobb...

Melyik gimnázium a legjobb választás jogászi pályára, ha nem erősségem a matek, de az ELTE jogi karát célozom?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Igazából az a kérdésem Melyik gimnázium lenne a legjobb választás Pesten vagy Vác közelében, ha jogász szeretnék lenni és az ELTE jogi karára pályázom, de a matematika nem az erősségem? Figyelgetem Vácon a Madáchot de vannak kételyeim.Tetszik a Radnóti Miklós gimnázium (Bp) csak sajnos ahogy nézem, ha bár legjobban a humán tantárgyakra koncentrál, látom eléggé erős suli és a matek is erős ott..Mostanában nagyon sokat foglalkozok a tovább tanulással és nézegetem a gimiket.. (még csak 7 osztályos vagyok). Nagyon szeretem a törit és az irodalmat, ismerőseim szerint könnyen megy nekem a töri. Elég régóta foglalkoztat a jogi pálya.Szeretnék olyan iskolát találni, amely erősebb a humán tantárgyakban (irodalom, történelem, nyelvek), és nem helyez akkora hangsúlyt a matematikára. Fontos, hogy a gimnázium olyan tudást adjon, amely felkészít az ELTE jogi karára való bejutásra, és sikeres jogász legyek ,hiszen egyik álmom,és nyilván hogy a gimi lehetőséget adjom arra, hogy jól szerepeljek az egyetemi felvételin, Képes legyek sikeresen bejutni ha nagyon jól tanulok,viszont a matek azért annyira ne legyen vér fosztó...nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek aki segít! :D

nov. 12. 00:36
 1/4 anonim ***** válasza:
84%

Teljesen mindegy, ez rajtad múlik nem az iskolán. De ez még 4 év, addig meggondolhatod magad, mert nem hiszem hogy tisztában vagy mivel jár egy ELTE jogász szak.

Nem fog egy gimnázium sem felkészíteni a jogi pályára, neked kell megtanulnod az érettségire azt a 2 tárgyat és ennyi. Nem nagyon tudok erre mást mondani. Az egyetemre való felvételi pedig az érettségi.

nov. 12. 06:41
 2/4 anonim ***** válasza:
74%
Én boronkays voltam és piszkosul nem készített fel a jogra az egyetem, nekem kellett iszonyú sokat tanulnom otthon, hogy jó eredményeim legyenek és felvegyenek egyetemre. Diszkalkuliás vagyok szóval matekból én se voltam jó, és Pázmányos voltam.
nov. 12. 06:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Osztom az előző véleményét, én az Elte jogra járok, és az ország minden tájáról vannak itt hallgatók, akik ezer féle gimnáziumból jöttek ide.

A gimnázium nem fog téged felkészíteni az egyetemre, két emelt érettségi az semmi az egyetemi anyaghoz képest, és nem biztosíték arra hogy neked menni fog a jogi kar. Ez a képességiden múlik, illetve azon hogy mentálisan és fizikailag mennyire bírod a terhelést, anyagmennyiséget és a nagy fokú stresszt ami ezzel jár. Még nagyon fiatal vagy, ezeket nyilván nem látod át, ezért szerintem ne gondolkozz ezen ilyen komolyan, egyébként is ez még változhat. A jogra nem kell töri, teljesen másról szól az egész.

Továbbá mint mondtam válassz egy sima gimit, mindegy melyiket, nincs értelme egy humánba elköteleződni, mert ha meggondolnád magad nehezebb váltani.

Ilyen iskolát én egyébként nem ismerek aki csak a humánt nyomja, az ország rangsor szerinti legjobb iskolái általában a reál tantárgyakban erősek, nincs olyan hogy a matek gyengébb színvonalú.

nov. 12. 06:50
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A gimi nem készít fel a jogászi pályára egyáltalán. Én a Pázmánsra jártam és az a helyzet, hogy a gimiben tanultaknak hasznát nem vettem. Az egyetem teljesen más világ és maga a jogi pálya is.

Nagyon sokat kell magolni amivel kezdetben én nehezen boldogultam, de szó szerint kell mondani a jogszabályokat.

Ott az számít bírj sokat tanulni és ahogy haladsz előre lásd át az összefüggéseket, értsd stb stb.

Amelyik szimpatikus menj abba tanulj, legyenek jó jegyeid. Az egyetemen pedig makd újraértékelsz, mert a gimi hozzá képest apróságnak tűnik utólag.

nov. 12. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!