Melyik gimnázium a legjobb választás jogászi pályára, ha nem erősségem a matek, de az ELTE jogi karát célozom?
Teljesen mindegy, ez rajtad múlik nem az iskolán. De ez még 4 év, addig meggondolhatod magad, mert nem hiszem hogy tisztában vagy mivel jár egy ELTE jogász szak.
Nem fog egy gimnázium sem felkészíteni a jogi pályára, neked kell megtanulnod az érettségire azt a 2 tárgyat és ennyi. Nem nagyon tudok erre mást mondani. Az egyetemre való felvételi pedig az érettségi.
Osztom az előző véleményét, én az Elte jogra járok, és az ország minden tájáról vannak itt hallgatók, akik ezer féle gimnáziumból jöttek ide.
A gimnázium nem fog téged felkészíteni az egyetemre, két emelt érettségi az semmi az egyetemi anyaghoz képest, és nem biztosíték arra hogy neked menni fog a jogi kar. Ez a képességiden múlik, illetve azon hogy mentálisan és fizikailag mennyire bírod a terhelést, anyagmennyiséget és a nagy fokú stresszt ami ezzel jár. Még nagyon fiatal vagy, ezeket nyilván nem látod át, ezért szerintem ne gondolkozz ezen ilyen komolyan, egyébként is ez még változhat. A jogra nem kell töri, teljesen másról szól az egész.
Továbbá mint mondtam válassz egy sima gimit, mindegy melyiket, nincs értelme egy humánba elköteleződni, mert ha meggondolnád magad nehezebb váltani.
Ilyen iskolát én egyébként nem ismerek aki csak a humánt nyomja, az ország rangsor szerinti legjobb iskolái általában a reál tantárgyakban erősek, nincs olyan hogy a matek gyengébb színvonalú.
A gimi nem készít fel a jogászi pályára egyáltalán. Én a Pázmánsra jártam és az a helyzet, hogy a gimiben tanultaknak hasznát nem vettem. Az egyetem teljesen más világ és maga a jogi pálya is.
Nagyon sokat kell magolni amivel kezdetben én nehezen boldogultam, de szó szerint kell mondani a jogszabályokat.
Ott az számít bírj sokat tanulni és ahogy haladsz előre lásd át az összefüggéseket, értsd stb stb.
Amelyik szimpatikus menj abba tanulj, legyenek jó jegyeid. Az egyetemen pedig makd újraértékelsz, mert a gimi hozzá képest apróságnak tűnik utólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!