Gimnázium választás, külföldi egyetmhez?
Sziasztok! A következő gimnáziumokról szeretnék kérni véleményt:
-Budapest Leövey Klára gimnázium,
-Budapest Szinyei Merse Pál gimnázium,
-Kispesti károlyi mihály magyar-spanyol tannyelvű gimnázium,
-Újpesti Babits Mihály gimnázium,
-váci Madách Imre Gimnázium
Mivel az én tervem az, hogy kijussak egy spanyol egyetemre építészmérnöki szakra, ezért a kérdéseim a következők:
-Melyik gimnázium a legmegfelelőbb a spanyol nyelv megtanulására?
-Melyik gimnázium készít fel legjobban az érettségire?
-Melyik gimnáziumból lehet legkönnyebben kijutni egy
külföldi(Spanyolország) egyetemre?
-Melyik gimnázium készíthet fel legjobban az építészmérnöki szakra?
-Milyen szintű angol ill. spanyol tudás kellene arra az esetre, ha
spanyolországban szeretnék egyetemre járni?
-Melyik gimnáziumnak volt eddig a legjobb érettségije(átlag)?
-Milyen fakultációt kellene felvenni ha építészmérnöki szakra
szeretnék jelentkezni?
-Érdemes e letenni emelt fizikát/matekot/spanyolt?
-Az angol vagy a spanyol nyelv fontosabb egy spanyol egyetemhez?
-Milyen szintű diákoknak van esélyük bejutni egy viszonylag jó
spanyol egyetemre?
-Spanyolország melyik egyetemeiben lehet a lehető legjobban
megtanulni az építészmérnöki szakmát?
-A felsorolt gimiken kívül melyik gimit/gimiket lenne érdemes még
megjelölnöm?
Az iskolákról még a legapróbb részletekre is kíváncsi vagyok, szóval nyugodtan leírhattok bármit, én azt segítségnek veszem! :D
A szakok amiket én érdemesnek találok megjelölni a felsorolt gimnáziumok közül:
-Budapest Leövey Klára gimnázium:
emelt óraszámú (haladó) angol osztály ,tagozatkód: 0041 (4 éves)
-Budapest Szinyei Merse Pál gimnázium:
1. Angol NYEK : Angol-első nyelv, spanyol emelt-második nyelv (mindkettő emelt óraszámban) tagozatkód:2000 (4+1 éves)
2.emelt szintű spanyol nyelv(első nyelv) második nyelv: angol emelt (4 éves)
-Kispesti károlyi mihály magyar-spanyol tannyelvű gimnázium:
01-es kód: spanyol kéttannyelvű (kezdő), angol haladó csoport-emelt( második idegennyelv) (4+1 éves)
-Újpesti Babits Mihály gimnázium:
angol emelt óraszámú osztály(első nyelv), spanyol emelt(második nyelv) 9.D osztály
-váci Madách Imre Gimnázium:
1.Angol NYEK(első nyelv), spanyol emelt-második nyelv (4+1 éves) tagozatkód:0507
2.Emelt angol tagozat(első nyelv), spanyol-második nyelv (emelt óraszámban) (0407 kód)
3. Vizuális kultúra: első nyelv: angol (nem emelt), második nyelv: spanyol (nem emelt), felkészít az építészmérnöki szakra (0412 kód)
Melyik gimnázium lehetne a legmegfelelőbb számomra, ha tervezek bejutni egy spanyol egyetemre, majd Spanyolországban élni?
Bocsánatot kérek ha ejtettem pár írásbeli hibát. Este van, sok kérdés, koncentráció... 🙃
Tudom, rengeteg információt leírtam, sok kérdést tettem fel, de nekem az is jó, ha 1 kérdésemre is válaszol valaki aki jártas. ;)
Előre is köszönöm!
Válaszolok amire tudok.
Spanyol egyetemre jobban jársz a spanyol nyelvvel. Én csak Erasmussal voltam, de mikor az órarendet néztem a legtöbb óra spanyolul volt.
Spanyol szempontjából a Károlyit tudom, hogy jó, kimondottan spanyolra specializálódott.
Viszont lehet jobban jársz, ha inkább arra mész, amelyik az építészmérnök szakra készít fel és mellette nagyon tanulod a spanyolt. A többi iskoláról nincs semmi információm.
A szint minimum középfok, amivel tudsz boldogulni az elején (utána úgyis javul a nyelvtudásod) mivel az adott nyelven kell tanulnod, prezentálnod, beadandót írni. Dele nyelvvizsgát tedd le, tudom, hogy sok helyen kérik. (Spanyolországban elfogadott nyelvvizsga.) Ezt a középfokot én mondom, mivel úgy láttam ilyen szinttel boldogultak az Erasmusosok, viszont lehet egyes egyetemeknél meg van adva mit várnak el.
A felvételivel kapcsolatban kell érettségi, azt el kell fogadtatni, utána pedig még felvételi is van. Régiónként, egyetemenként eltérnek a követelmények.
Összefoglalva:
-tanulj meg jól spanyolul
-tedd le a Dele nyelvvizsgát (ezt mindenképpen ajánlom.)
-nézd meg jó előre, hogy hol szeretnél tanulni és mik ott a követelmények.
Remélem valamennyit tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!