Ha valamilyen informatikai egyetemre szeretnék majd továbbmenni (mérnökinfó, gazdinfó, proginfó), akkor egy informatikai technikum, vagy egy gimnázium (lehetőleg matek, infó tagozattal) a jobb választás?
Én a gimnáziumot választanám matek+infóval.
Infós technikummal mentem infós egyetemre, de kb semmi előnyt nem jelentett a plusz pontokon kívül. Elpazaroltam rá 2 évet.
Nyomasd a matekot+infót becsületesen, csinálj belőlük emelt érettségit, nyelvvizsgázz angolból és ennyi igazából. Ha ezek meglesznek, az frankó alap lesz egy infós BSc-hez.
Nem, teljesen mindegy.
Egyetemen más paradigma szerint kell tanulni. 2 hét alatt behozod a lemaradást ha van tehetséged hozzá, ha nincs annyira akkor kb 4 hét szorgalommal. Nem kell ezen izgulni, nem maradsz le semmiről.
A nyelvismeret (angol) nagyon fontos egyedül azt ne skipeld ki!
Én BME-n végeztem, ezt tapasztaltam.
Minél jobb gimnázium, lehetőleg matematika tagozaton vagy legalább matek fakton.
Az infó fakt vagy tagozat lósz@rt sem ér, kíméld meg magad tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!