Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Büfészakon tanulok megint?

Büfészakon tanulok megint?

Figyelt kérdés

El vagyok bizonytalanodva. Elegem lett a közigazgatásból, közigazgatás-szervező szakon diplomáztam és kormányhivatalban dolgozok. Elegem lett belőle, kevés a fizetés. Jól szeretnék keresni. Jött egy ötlet, hogy kereskedelem és marketing szakra megyek, ált iskolai spanom szerint ezzel versenyszférába bárhol el tudok helyezkedni és sokkal jobban fogok keresni, mint állami szférában. És közgazdász végzettséget ad a képzés.

Elbizonytalanodtam, mert 1. félévben azt érzem, hogy itt is csak tanulni kell mint az nke-n, de konkrét szaktudást itt se fogok alkalmazni munkahelyen. Úgy mint az nke-n. Ezekre a helyekre, elég beletanulni a munkában ott, ezt tapasztaltam közigazgatásban. Semmi értelme nem volt az nke-nek és a sok magolásnak. Ott tanulod meg, munkahelyen, hogy mit hogyan kell csinálni. Ezt érzem itt is. És ez aggaszt. Ezért felmerül bennem, hogy inkább hagyjam ott, mert csak az informatikus, mérnök és orvosnak van értelme egyetemet végezni, mert ő használja csak az ott megtanultakat, a többibe bele lehet tanulni, mert ügyintézés az egész. De akkor miért nem zárják be ezeket a szakokat, ha semmi értelme?

Elegem van abból már, hogy 15 évig tanultam felesleges dolgokat és már csak olyat szeretnék, aminek van értelme. Sok tárgyat el tudtam fogadtatni ebben a félévben, lehet ezért is aggaszt, hogy túl egyszerűnek tűnik a képzés nekem, de az ált iskolai szaktársam is azt mondta, hogy az agyhalott szaktársai is elvégezték ezt a szakot. Megint kamu az, hogy ez egy jó szak? Orvos, mérnök, informatikus viszont nem menne nekem. Fizikai munkára nem vagyok képes. Félig reál, félig humán vagyok. Ez nekem a legideálisabb szak, de nem akarok feleslegesen tanulni többet, abból elegem van.

nov. 13. 10:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ja, csak a szimpatikusabb mesterszakhoz kell, hogy elvégezz alapszakon bizonyos tárgyakat. Pl számvitel kell egy jó pár mesterszakhoz, amikre nem tudsz menni kermarkkal meg gazdmennel. Egyébként meg ez hülyeség, hogy semmiben nem számít. Pénzügy számvitel után megkapod a mérlegképes könyvelőt 1 vizsga híjján, onnantól nem sok van a könyvvizsgálóig (egyébként az is full számvitel, szóval nem ajánlom, ha nem szereted, viszont a legjobban kereső gazdasági szakmák közé tartozik, az tény), kereskedelem marketingnél meg meg kell csinálni 3 év egyetem után még 2 év mérlegképest, max úgy x év könyvvizsgálóit. Pénzügy számvitelnél legalább nem lenne +2 év mérlegképes képzés. De kermarknál is úgy tudod rögtön a könyvvizsgálót, ha felveszed a számviteles tárgyakat szabválnak, mert ugye az nincs benne a tantervben, de muszáj, ha akarsz mérlegképest kapni a diplomával együtt. De te dolgod.
nov. 14. 09:11
 12/13 A kérdező kommentje:
Számvitel lesz 3. félévben kermarkon.
nov. 14. 10:05
 13/13 anonim ***** válasza:
52%

"kereskedelem és marketing szakra megyek, ált iskolai spanom szerint ezzel versenyszférába bárhol el tudok helyezkedni és sokkal jobban fogok keresni, mint állami szférában"

Hát ja, csak a bárhol itt nem azt jelenti, hogy ezzel is fogsz foglalkozni, hanem azt, hogy te leszel a HR-es és nem médiakampányt viszel. Vagyis nem olyan dolgot fogsz csinálni, amit tanultál és pont ezér van több lehetőséged. De ez azzal is jár, hogy több emberrel is kell versenyezz.

Ha jó vagy valamiben, akkor éri meg ilyen szempontból területre specializálódni, mert úgyis felvesznek.

nov. 14. 11:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!