Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért ilyen rosszak a mai...

Miért ilyen rosszak a mai gyerekek?

Figyelt kérdés

Tanár ismerősöktől hallom, hogy eddig jónak számító általános iskolákban is hogy leromlott a színvonal.

A gyerekek az órán is káromkodnak, ordítanak, egymást ütögetik, stb.

A szidás, beírás, figyelmeztetések (akár igazgatói is) nem érnek semmit. A gyerek csak röhög rajta, mivel a szülei nem fogják ezért leszidni. Kirúgni nem lehet, mert "kell a gyerek".

Az egyetlen eszköz, amivel a szülő is foglalkozna, az igazolatlan óra (családi pótlék megvonása, pénzbírság, stb.), azt pedig ilyen esetben jogtalan adni, mert a gyerek ott volt az órán.

Régen ez a kisegítő iskolák szintje volt, ma meg majdhogynem az átlag.

Miért ilyen rosszak ma a gyerekek?

Vagy kérdezem továbbá úgy is, hogy - miért hagyják manapság a szülők, hogy ennyire rosszak legyenek a gyerekek?

Köszönöm!

tegnap 06:57
1 2
 1/12 anonim válasza:
22%
Attól is függ, melyik iskoláról van szó.
tegnap 07:10
 2/12 Janaqks ***** válasza:
13%

"Majdhogynem átlag"

Szóval nem átlag.

"Kirúgni nem lehet, mert kell a gyerek".

Hidd el, egy jó suliban úgy kidobják, hogy a lába sem éri a földet.

" A gyerekek az órán is káromkodnak, ordítanak, egymást ütögetik, stb."

"Ne általánosíts. Főleg az ütögetéssel. Senki sem egy mintagyerek. Néha kicsúszik pár csúnyaszó, beszélgetünk órán, és igen, van hogy a fiúk poénból hátbacsapjak egymást.(ezt sem órán)

Ettől még nem vagyunk rosszak.

Mindig van 1-2 megbotránkoztató egyén az osztályban, ez ilyen.

tegnap 07:29
 3/12 anonim ***** válasza:
40%

Tegnap mentem a kislányomért az iskolába amikor jött velem szembe három 18-20 év körüli fiatalember. Amikor elmentem mellettük az egyik ide szólt, hogy "szevasz csonti", majd elkezdtek röhögni.

Mindezt full ismeretlenül, életemben nem láttam őket.

Itt tart a fiatalság. Tisztelet a kivételnek.

tegnap 08:38
 4/12 anonim válasza:
40%

Azért, mert ez a rendszer sem engedi meg, hogy a gyerek gyerekként éljen. A mai rendszerek ellopják az emberektől a gyermekkor élményét.

Engem gyerekként az utca nevelt, a többi gyerekkel együtt. Szaladgáltunk, fára másztunk, bicajoztunk, rosszalkodtunk, verekedtünk, saraztunk, kutyát simogattunk, iskolába jártunk, mindent csinálhattunk ami valamiért érdekes volt a számunkra, tehát volt hely, lehetőség, idő a gyerekkorral együttjáró plusz energiák, feszültségek levezetésére is.

A mai gyerekek el vannak szeparálva egymástól (fizikailag, szellemileg, érzelmileg, mindenhogyan), ülni kell, folyamatosan hülyeségeket tanulni, hogy felnőttként majd sikeresek lehessenek. Minden fontos felnőttes dologra adnak nekik időt, csak épp a boldog és önfeledt gyerekkorra nem. A normális lelkületű gyerek fellázad ez ellen, ha így nyomorgatva van.

Vekerdy tanár úr sok előadást tartott ezzel a problémával kapcsolatban, szerintem igaza van a témában.

tegnap 08:50
 5/12 anonim válasza:
66%

Rossz gyerek nincs, csak rossz szülő van.

A legnagyobb baj az hogy nem megfelelő tanítást kapnak a gyerekek a szülőtől, vagy egyáltalán nem tanítják őket.vannak olyan szülők akik csak megcsinálni tudják a gyereket, normálisan nevelni nem.

Régen amikor

tegnap 09:08
 6/12 A kérdező kommentje:

#4 De a te gyerekkorodban miért volt ez más?

Akkor is "ülni kellett és hülyeségeket megtanulni".

Ma miért ne tudnának iskola után ugyanúgy az utcán bandázni, mint régen? Ez nem az a réteg, aki napi 3 különórára meg zeneiskolába, stb. megy és nem ér rá.

#5 Még ha nem is tud igazán nevelni a szülő, azért három osztályfőnöki után csak fejbe kólintja a gyereket, hogy viselkedj már, mert utcaseprő leszel. Nem? Vagy csak nekem ennyire idegen ez a hozzáállás?

tegnap 11:01
 7/12 anonim válasza:
49%
Csak szét kell nézni: a mai generáció 80%-a alkalmatlan szülőnek. A kölyköket a TV, a net meg az okostelefon neveli fel, olyanok is.
tegnap 13:20
 8/12 anonim ***** válasza:
62%
A 7-SEL MAXIMÁLISAN EGYET ÉRTEK. Felnőtt egy generáció, akik rendkívül egoisták nagy arcúak és maguk sem tűrik a kritikát. A munkaadók nagy része ezeket nem is alkalmazza szívesen. a gyerekeikkel érzelmileg nem törődnek nem nevelnek, pénzzel, kütyükkel kompenzálnak. A gyereket a barátjuknak tekintik, nincs tekintélyük, nem tudnak korlátokat felállítani.
tegnap 13:29
 9/12 anonim ***** válasza:
49%

Semmi köze nincsen az okostelefonnak, a netnek meg a TV-nek a mai gyerekek viselkedéséhez.

Régen volt fegyelem, ma meg nincs. Ennyi a lényeg.

Annak idején, mikor szemétkedett velem egy srác, anyám szólt az apjának. Az meg nem volt rest "kenyeret adni a gyereknek". Onnantól fogva a sráccal semmi baj nem volt. Ha ma lát engem, rám sem néz.

tegnap 13:51
 10/12 anonim válasza:
#6 Totál más világ van, mint a 70-es, 80-as években. Az utcánkban akkoriban alig lehetett látni autót, a gyerekek nyugodtan játszhattak kint. Ma meg bent kell kuksolniuk a négy fal között. Szerintem borzalmas a mai gyerekeknek.
tegnap 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!