Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Lehetséges egy év alatt...

Lehetséges egy év alatt felkészülni az érettségire?

Figyelt kérdés

Külföldön tanultam eddig, viszont a szívem haza húz és egy budapesti egyetemen szeretném folytatni a tanulmányaimat.

Ha mindent beleadok fel tudok készülni a középszintű magyar, töri és matek érettségire 2025 októberéig?

nov. 6. 13:45
 1/8 anonim ***** válasza:
65%
Igen.
nov. 6. 13:51
 2/8 anonim ***** válasza:
13%
Nem! Es nagyon meg fogod banni. ;-)
nov. 6. 14:23
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
Persze, simán. (Ha meg 3 tárgy középszintű érettségijére egy teljes év alatt nem sikerülne alaposan felkészülnöd, az egyértelmű jel arra, hogy az egyetem nem neked való.)
nov. 6. 15:48
 4/8 A kérdező kommentje:
2. válaszoló kifejtenéd kérlek, hogy pontosan mit is fogok nagyon megbánni? :)
nov. 6. 16:23
 5/8 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy mind közép-, mind emelt szinten meg vannak határozva a számonkérhető témakörök, ezeket minden évben változtatják vagy hol tudok részletesebben utánna nézni?
nov. 6. 16:31
 6/8 anonim ***** válasza:
16%
2 hónap is elég, simán meg lesz ne aggódj :D
nov. 6. 18:52
 7/8 SZTANN ***** válasza:
71%

Minden érettségi tantárgy követelményrendszere, témakörei elérhetők a neten.

Hogy jelentkezhess érettségire, ahhoz

- vagy honosított gimnáziumi záró bizonyítványodnak kell lennie,

- vagy legalább a 12. évfolyamot magyar gimnáziumban kell elvégezned

(akkor sokkal többet megtudhatsz az aktuális tantárgyi érettségikről is), esetleg felnőttoktatásban (akkor nem kell naponta 6-8 órát bent ülni).

Egy teljes tanév alatt - komoly tanulással és tájékozódással - fel tudsz készülni 3 tantárgy érettségijére. A magyarországi érettségin kötelező a MAGYAR, MATEMATIKA, TÖRTÉNELEM és 2 további tantárgy.

Feltételezem, hogy 2 idegen nyelvből felkészült vagy, így lesz meg az 5 kötelező érettségi tantárgyad.

Szerintem ezekből komoly elhatározással fel lehet készülni egy év alatt, de legjobb egy adott iskola kereteiben, ahol majd az érettségi is lesz.

Ha viszont így nehéznek bizonyulna a közép szintű érettségi, akkor igaza van a 3-nak: nem érdemes egyetemet tervezni. (Jobb egyetemhez különben emelt szintű érettségi is kell.)

nov. 6. 19:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Az emelt érettségit németből és angolból tervezem letenni, mivel ezeknél már eleve megvan a B2-es tudásom :) Így több időt/energiát tudok fektetni a 3 kötelező tantárgyra.
nov. 6. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!