Hány pontot veszíthetek a emelt idegen nyelv íráskészség résznél azzal, ha az egyik irányító szempontot nem dolgoztam ki a hivatalos levélnél?
Figyelt kérdés
Hétfőn tettem emelt szintű érettségit németből, és most tapasztaltam, hogy a harmadik utasításról egy szót se írtam. Összességében nagyon jól sikerült (magamhoz képest) az érettségi, de most kicsit félek, hogy a levelemet elrontottam. Kb. 130 szót írhattam, kevésnek is éreztem, sajnos a véleménykifejtős résznél elvacakoltam egy csomó időt, ezért is kapkodtam a vége felé. Egy 25 pont volt kitűzve célnak, és a hivatalos levél 10 pontos. Mennyi pont kerül levonásra maximum? Remélem nem nullázzák le a tartalom és/vagy a szövegalkotás szempontokat. :(okt. 23. 11:41
1/3 anonim válasza:
Hát nézd, a leírtak alapján az egyik utasítást nem tartottad be, úgyhogy 1-2 pont mínuszra számíthatsz emiatt. De ha amúgy jól sikerült minden, akkor különösebb félnivalód nincs emiatt. No para. Ja, és készülj fel alaposan a szóbelire, hogy ott ezt ellensúlyozd.
2/3 anonim válasza:
"Remélem nem nullázzák le a tartalom és/vagy a szövegalkotás szempontokat. :("
Vagyis úgy mentél el érettségizni, hogy bele se néztél előtte a javítási útmutatóba? Gratulálok. Éretlen vagy. Függetlenül attól, hogy milyen jegyet fogsz kapni.
Ezért (is) hülyeség az előrehozott.
3/3 A kérdező kommentje:
#2, micsoda felfedezés, gratulálok! Szintemelő vizsgát tettem, nem pedig előrehozottat, már több mint egy éve van érettségim. Természetesen gyakoroltam az íráskészség feladatokat, eleinte magántanár javításával, azután ChatGPT segítségével, de konkrétan az értékelési skálára nem tértünk ki csak a nyelvtani, lexikai hibákra (nyilván megnéztem a szempontokat a javítási útmutatóban, de nem tudom, hogy mi az, amire konkrétan adható pont, illetve pontlevonás). Attól, hogy nem tudom, milyen eredményre számíthatok, nem vagyok "éretlen". Majd jó hogy nem egy idegen ember fogja ezt rólam megállapítani! :DD
okt. 24. 16:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!