Voltam angolból emeltezni,(már 1éve érettségizem)és a levelektől nagyon tartok,hogy lepontozzák.sok mulik azon hogy most elérjem a 45%ot és nagyon félek tőle. tapasztalatotok írnátok íráskészség javításával kapcs.?
Én úgy tanultam meg, hogy minden fajtához, pl. panaszlevél, megpróbáltam megtanulni, hogy milyen szempontok szerint írjak és azt néha egy mozaikszóvá próbáltam formázni. (Rossz példa erre most a Humán Papilloma Virus, amit Hülye Postás Városának jegyeztem meg, még kb 10-11 éves koromban egy versenyhez. Vagy a tanárom régen a nátrium, kálium áramlást is NaBe-KaKi-nak tanultuk😅 )
Ugyanezt megpróbálhatod, hogy bevezető, panasz, javaslat és ezekhez egy személyes dolog amit kötni tudsz.
A levélnek a helyes felépítését érti, például egy panaszlevélnél:
Dear Miss,Department stb
Bemutatkozás, elmondod hogy mi a problémád,
Kitérsz a problémára, részletes leírás
Lezárás , pl remélem megoldódik a probléma, eddig elégedett voltam stb...
Elköszönés
tavaly raktam le az angol B2 Euroexames vizsgát, és a felkészítő tanárnőm is ezeket szajkózta belém, hogy ilyeneket gyakoroljak.
"tapasztalatotok írnátok íráskészség javításával kapcs.?"
Hát, ha angolul is olyan jól fogalmazol, mint ahogy ezt a mondatot sikerült összerakni, akkor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!