Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 3 emelt szintű érettségi?

3 emelt szintű érettségi?

Figyelt kérdés
Szerinted mennyire reális hogy valaki 3 tantárgyból (matek, fizika, biosz) tegyen érettségit? Mennyire gyakori az ilyesmi?

okt. 15. 19:53
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Nem nagyon szoktak 2nél több emeltet tenni. Milyen szakra szeretnél menni?
okt. 15. 20:08
 2/8 anonim válasza:
89%
Hátrányod semmiképp sem származik belőle. Szerintem a biológia,kémia,fizika ütős hármas.
okt. 15. 20:14
 3/8 A kérdező kommentje:
egyszerre érdekel a mérnöki és az orvosi pálya. leginkább matek fizika biosz irány.
okt. 15. 20:54
 4/8 anonim ***** válasza:
89%

Tavaly egy lány járt hozzám emelt matek órára.

Év végefelé kérdezgettem, ki miből megy emelt érettségire.

Akkor derült ki, hogy ez a lány biológiából és kémiából is megy emeltre.

Matekra csak azért járt, mert érdekelte és tetszett neki.

Mikor elcsodálkoztam, hogy három emelt érettségit tesz, mondta, hogy négyet, mert az angol emelt már megvolt 11-ikben.

Ilyen is van...

okt. 15. 21:12
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
Ez esetbem szerintem priorizáld a fizikát meg a bioszt. Magasabb szintű matekot mindkét területen fogsz tanulni. (Bme-n kifejezetten szivatós a matek ha oda szeretnél menni müszakira.)
okt. 15. 21:28
 6/8 anonim válasza:
86%
Nem tudom mennyire gyakori, de én például 4 tárgyból emelteztem idén és volt több olyan osztálytársam is akinek szintén 4 vagy 3 emeltje volt.
okt. 15. 21:38
 7/8 anonim ***** válasza:
86%

Nem annyira ritka, mint sokan gondolják, és nem is annyira nehéz megfelelő alapokkal. Azt személyesen tudom, hogy emelt matekot és emelt fizikát minimális készüléssel is meg lehet írni 95%+-ra, ha valaki figyelt az órákon és megvannak a megfelelő képességei. Emelt biosz nehézségeiről nem tudok nyilatkozni, de gondolom ha az az első számú prioritás, akkor az is megoldható.

Ne tartson vissza a társadalmi nyomás, nyugodtan menj 3 emeltre, de csak akkor, ha biztosan nem vállalod magad túl.

okt. 16. 00:11
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha az egyik nyelv lenne, azt mondanám, nem olyan nagy ügy, de ez a három azért nehezebbnek tűnik... De nem is az a baj, hogy három, hanem hogy nem tudod eldönteni, hogy inkább mérnök vagy inkább orvos lennél-e... Ezt próbáld azért eldönteni februárig.
okt. 26. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!