Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Angoltanár, aki "nem tud...

Angoltanár, aki "nem tud angolul"? Hogy befejezték be a szakot?

Figyelt kérdés

Több helyen olvastam/ismerősöktől hallottam, hogy a gyerek angoltanára nem tudja a nyelvet. Kb a gyerekkel lehet egy szinten és nem is nagyon igyekszik tanítani.

Ezek a tanárok hogyan fejezik be az egyetemet? Nem csak angoltanárról hallottam ezt, csak ez volt a legfurcsább nekem.

okt. 9. 22:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
75%

Én pedig frissen végzett tanárként szólnék hozzá (angol-német). Tényleg nem kivanok sokat, de barcsak mind látnátok azt amit én hallottam és lattam a sok év alatt a szaktársaimtól, akik elvégezték a szakot.

SIMÁN el lehet végezni egy laza A2 tudással hiszen órán sokan vagytok, nem veszi észre a tanár. Órára bemagolod az anyagot és kész( igen, lehetséges). Sokan nem tudjak, de az osztatlan tanarkepzesek mindenhol az országban úgy működnek, hogy az első évben maximum vannak olyan órák, amikhez a diákoknak közük lesz( listening-Reading-use of english stb) a többi 4 év pedig irodalom és kultúra, tehát az összes író élete és művei, akik fontosak voltam valamint történelmi és kulturális események. Ami szórni szokta a népet azok a nyelvészeti tantárgyak és ott is az elméleti nyelvészet, szintaxis.

Tehát röviden, aki nem hiszi az válasszon egy nagyobb egyetemet ahol sok vannak és nem tűnik fel a tanárnak a plusz ember és üljön be néhány órára, soha az életben nem hallottam annyi hibásan kiejtett szót és helytelen nyelvtant, sima alapmondatok tekintetében is. Ezek az emberek nagy része elvégezte a szakot. Sőt ezt meg lehet trükközni, mert sok egyetemen nincs szigorlat az első év végén vagy pedig valami rövid ciklusú képzésben végzi el és ott sincs sokszor( pl van töri tanári végzettsége és mellet egy 4 féléves angolt választ )

okt. 10. 22:24
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy szaktársam, aki ezelőtt germanisztikára járt az ELTE-re, és ő C1-es nyelvvizsgával érkezett. Magas szinten tanulta a németet gimnáziumban. Azt mondta, hogy telibe az első év arról szólt, hogy órától órára teljesen alapszavakat vettek, és év végére sem nagyon tudott senki semmit. Öten voltak a szakon, és egyedül ő érkezett úgy, hogy tudott németül, a többiek egy szót sem tudtak. Azt mondta, hogy szó szerint azt érezte, hogy elbutul ott, mert nem tudta használni a német tudását, mert év végén is ugyanott tartottak, mint év elején, szóval ki is iratkozott onnan.
okt. 11. 21:06
 13/13 valaki : ***** válasza:

Én tele vagyok angoltanár ismerősökkel az egyetemről

Elmentek akkor, 10 éve angoltanárira

Irodalmi művekről volt szó, meg angol történelemről. Az angol nyelv variánsairól. Az anglisztikásokkal voltak együtt. Aztán betettek pár pedagógiás órát, ahol már minden tanárszakos együtt volt, ezen a kb. 10 tárgyból arról volt szó, hogy a romákból nem lesz semmi, meg tulajdonképpen csak a gazdag diplomások gyerekei jutnak egyetemre. Tanítottak kivitelezhetetlen játékokat, hogy így kell tanítani, mert minden más rossz. Azt hallgatta a középiskolai tanár is, hogy a gyerekeknek el kell énekelni a tananyagot, meg csak játszani kell órán.

Nekem is van egy ismerősöm, akit hallottam angolul beszélni, nagyon tud. De a gyerekek előtt mindig égett, mert ott viszont nem tudta, hogy tanítsa meg.

Én más szakos vagyok, de ugyanez volt. Azt se tudtam már, hogy mik ezek, mert akkor már 6-10 éve hallottam ezekről utoljára. Következett, hogy éjjelekig készültem órára, többi tanárt figyeltem, kérdeztem. Meg itt jön be a tanári véna, ha van, akkor könnyebb.

Szóval ennek a jelenségnek lehet köze hozzá, nem tudom, milyen idős ez a tanár, vagy hogy régen ez hogy ment

okt. 11. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!