Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosisok,hogy nez ki egy...

Orvosisok,hogy nez ki egy napotok? (Tanulassal,sulival,baratokkal,mindennel egyutt)

Figyelt kérdés
Nyilvan tudom,hogy vannak lazabb es durvabb napok is. Leirnatok kerlek mindkettobol egy-egy “peldat”? Koszonom!

okt. 8. 22:56
 1/3 anonim ***** válasza:
92%

Hétfő: Reggel 6-kor kelek, akkor tornázok 1 óra hosszát. Aztán reggeli. 8-kor egyetem egészen este 7-8-ig. Utána 9-re hazaérek. Utána vacsora, zuhanyzás stb.... 10 óra körül leülök tanulni hajnal 2-3-ig, aztán alvás.

Kedd: Reggel 6-kor kelek, 1 óra torna, reggeli. 8-tól délig egyetem. Délben van 2 óra szabadidőm amit tanulással töltök. Aztán 2-5 között óra. 6-ra hazaérek, vacsi. 7 kor tanulás este 10-ig. 10-kor zuhanyzás és ha van erőm megnézek egy filmet. Most gyakorizok épp filmnézés helyett.

Szerda: 8-kor kelek, 1 óra torna. Reggeli. Délelőtt még délig tanulás. Déltől 6-ig egyetem. Itt 7-kor ha hazaértem vacsi és pihenés 8-ig. 8-tól tanulás egészen éjfélig, 1 óráig.

Csütörtök: 6-kor kelés. 1 óra torna, reggeli. 8-tól egyetem 4-ig. Aztán 5-től tanulás 8-9 óráig, majd vacsi, zuhanyzás, filmezés és alvás.

Péntek: szintén 6-kor kelés. 1 óra torna, reggeli. 8-tól egyetem 2-ig. 3-ra hazaérek. Ezen a napon nem tanulok, pihenéssel töltöm.

Szombat-vasárnap: 8-kor kelek, torna, reggeli és szombaton tanulás kb egész nap. Vasárnap meg csak délelőtt tanulok. Délután pihenés. Hétfőn kezdődik előről.

okt. 9. 00:32
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nehezebb napom, a hétfő:

6-kor kelek, 8-ra bent vagyok. Este 7-ig vannak óráim, azok között nincs lyukas 15 percek vannak, vagy ha időben végzünk az előzővel akkor van egy-egy 30p-es szünet is. Akkor eszek gyorsan valamit.

Fél kilenc/kilenc körül hazaérek és kb zuhanok be az ágyba.

Könnyebb napjaimon ugyanígy 6-kor kelek, 8-ra érek be, és kb 3/4/5-re érek haza. Olyankor attól függően, hogy mennyire vagyok fáradt vagy azt csinálom, amihez nem kell az agyam (kutyázás, takarítás, egyéb ügyintézni valók), vagy ha van még maradék felfogásom, akkor jegyzetelek, tételeket készítek. Most ZH-k előtt vagyok, úgyhogy ezek helyett most azokra készülök.

Hétvégéim is ki vannak, vasárnap jön-megy a család (hozzánk is jönnek, nekem is mennem kell látogatni), szombati napom úgy ahogy szabad a tanulásra, hogyha péntek este megcsináltam mindent.

okt. 9. 07:20
 3/3 anonim ***** válasza:
86%

Kemény nap:

Másodéves vagy. Egyszer csak arra ébredsz, hogy szól az ébresztőd. Illetve már a szobatársad is, hogy nyomd már ki. Megint elaludtál. Kapkodva felöltözöl, majd az Anatómiai Intézet felé veszed az irányt. 8-ra be kéne érni. Útközben veszel valami péksütit, amiből menet közben eszel éppen annyit, hogy kibírd a gyakorlat végéig.

Épp időben beesel a szövettani gyakorlóba. Nézel a mikroszkópba, fogalmad sincs, mit látsz, a gyakvez hiába magyaráz, a sejtek összefolynak előtted. Másfél óra alatt annyi új információt kapsz, azt sem tudod, hova tedd. És még alig kezdődött a nap. Utána előadás. Ha eddig azt hitted, tudtál valamit, most rájössz, hogy nem.

Előadás után bonctermi gyakorlat, előtte pont annyi szünet, hogy a péksütid maradékát elpusztítsd. Gyakvez kérdez az előző hetek anyagából. Némelyikre tudod is a választ, de sejted, hogy demóra ez kevés lesz. Aztán felfirkál valami hihetetlen bonyolult (de nagyon hasznos) ábrát a táblára, amit egyszerre próbálsz felfogni reprodukálni a füzetedbe. A gyakorlat hátralévő részében dolgozhatsz a szigorlati preparátumodon, de a csoporttársad, akivel párban csinálod, teljesen fogalmatlan. Na ez így nehéz lesz...

Anatómia után van még egy szabvál előadásod, előtte pont van még időd ebédelni, úgyhogy beülsz valamelyik olcsó kínaiba és eszel egy kis adag patkányhúst. Az előadás végeztével késő délután van, te pedig még mindig nem tanultál a vészesen közelgő bikémdemóra. Irány a könyvtár, közben veszel egy kék Monstert, mert fő az egészség. Útközben megnézed az üzeneteidet, írt egy gimis osztálytársad, hogy lenne-e kedved beülni egy sörre este. Bár minden vágyad ez lenne, most nem engedheted meg magadnak, mert le vagy maradva a tanulással.

A könyvtárban összefutsz a crushoddal. Igazából csak azért jársz könyvtárba, hogy őt lásd. Igaz, ez az egyetlen hely, ahol képes vagy effektíven tanulni, de ez nem mindig elég motiváció. Közben sejted, hogy valószínűleg soha nem jönne össze veled. Leülsz és elkezdesz képleteket és reakcióutakat rajzolgatni. Este 10-re kifolyik a szemed, ezért úgy döntesz, elég lesz mára és hazaindulsz a koliba.

A koliban találsz még némi száraz kenyeret és kolbászt, amit elmajszolsz. Lezuhanyzol az egyik közös fülkében, ami még nincs eldugulva, aztán lefekszel. Szobatársad League of Legends-ezik, közben ordibál a mikrofonba. Rászólsz, hogy halkabban. Hideg van. Az ablak szelel, a fűtés nem működik. A takaró alatt magzatpózban azon kattogsz, hogy fogod ezt az évet túlélni. Végül álomba sírod magad. Másnap reggel 8-kor élettan előadás...

Laza nap:

Ötödéves vagy. Reggel 9 körül kipattansz az ágyból, megreggelizel, iszol egy kávét (a Monsterről már szerencsére leszoktál) és irány a klinikai tömb. Délelőtt beavatkozást néztek és/vagy beteget vizsgáltok. Végre úgy érzed, megérte idáig eljutni. Ebédszünetben beszabadultok a klinika menzájára, ahol jó rántott húst sütnek, egész jó áron. A csoporttársakkal közösen megkávéztok, közben megvitatjátok az éppen aktuális hülyeségeket. Keresnétek a dokit, aki a délutáni gyakorlatot tartaná, de kiderül, hogy aznap épp nincs bent. Keresnek helyette valami szerencsétlen rezidenst, aki nincs épp a helyzet magaslatán, magyaráz valamit, majd egy órával hamarabb elenged titeket, mert neki még ezer más dolga van, mint gyakorlatot tartani.

Hazamész a koliba, délután még olvasgatsz valami anyagot a demonstrátori munkádhoz. Korán le tervezel feküdni, de egyszer csak kopog az egyik arc egy szinttel lejjebbről, hogy van nála pár haver, volna-e kedved csatlakozni. Ennyit a korai fekvésről... Lemész, iszogattok, sztorizgattok, talán egy ember méretű joint is előkerül valahonnan. Egyszer csak azt mondja valaki: "Halljátok, mennyire jó már, hogy nem vagyunk már másodévesek!" Eszedbe jut, mennyire borzasztó volt, de utólag már te is csak röhögsz az egészen.

okt. 9. 23:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!