Hogyan sikerült nekd a matek érettségi?
Kérdező, no para, meglesz.
Mondjuk nekem nincs matekból érettségim, ennek ellenére a második diplomám szerzem éppen, és köynvelő/adótanácsadóként dolgozom :D
13, mindenki magából indul ki, gondolom, te ezen a szinten létezel, hogy családdal lehet bármit elérni...
Kérdező, eü szakközépben érettségiztem, és nekünk a fizika volt kötelező tárgy, nem a matek.
Én ezeket találtam róla:
-Gyakori nehézségek számoláskor (összeadás, kivonás, szorzás, osztás).
-Nehezen tudnak számokat összehasonlítani.
-Gyakran számolnak az ujjaikon.
-Gondot jelent a visszajáró ellenőrzése és az idő leolvasása analóg (mutatós) óráról.
-Nem tudnak pénzügyi terveket készíteni.
-Nem vagy csak nagyon pontatlanul tudják megbecsülni egy kosárban levő termékek árának összegét, tárgyak súlyát és távolságát, meg az eltelt időt.
-Nehezen igazodnak el menetrendeken és órarendeken.
-Jól teljesítenek azokból a logikát igénylő tárgyakból, amelyek nem tartalmaznak magasabb szintű számolást, például biológiából vagy geometriából.
-Rossz az időérzékük.
-Nehezen különböztetik meg a jobb és bal oldalt, és az égtájakat, még iránytű segítségével is.
-Rosszul vagy sehogy sem tudnak eligazodni elforgatott térképeken.
-Nehezen értik és jegyzik meg a matematikai szabályokat, képleteket, sorozatokat. („Az egyik napról a másikra elfelejti.”)
-Nehezen jegyzik meg számolást igénylő, vagy bonyolult pontozást használó játékokban, hogy ki hogy áll (pl.:póker).
-Nehézségeik vannak a sorozatokkal, azok megjegyzésével matematikán kívül is, például tánclépések.
-Különféle lelki problémák alakulhatnak ki, akár matematikafóbia is.
Rám legfőbb kép az utolsó az ,ami igaz :)
"eü szakközépben érettségiztem, és nekünk a fizika volt kötelező tárgy, nem a matek"
Mikor volt ilyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!