Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan sikerült nekd a matek...

Hogyan sikerült nekd a matek érettségi?

Figyelt kérdés

aug. 15. 18:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, no para, meglesz.

Mondjuk nekem nincs matekból érettségim, ennek ellenére a második diplomám szerzem éppen, és köynvelő/adótanácsadóként dolgozom :D

aug. 15. 19:43
 12/21 A kérdező kommentje:
és ezt hogyan csináltad ,hogy nincs matekból érettségid és diplomás vagy?!
aug. 15. 19:53
 13/21 anonim ***** válasza:
28%
Megvette az érettségit vagy discalculiát intézett magának...
aug. 15. 20:07
 14/21 anonim ***** válasza:
71%

13, mindenki magából indul ki, gondolom, te ezen a szinten létezel, hogy családdal lehet bármit elérni...

Kérdező, eü szakközépben érettségiztem, és nekünk a fizika volt kötelező tárgy, nem a matek.

aug. 15. 20:10
 15/21 anonim ***** válasza:
25%
csalással, bocs.
aug. 15. 20:10
 16/21 A kérdező kommentje:

Én ezeket találtam róla:

-Gyakori nehézségek számoláskor (összeadás, kivonás, szorzás, osztás).

-Nehezen tudnak számokat összehasonlítani.

-Gyakran számolnak az ujjaikon.

-Gondot jelent a visszajáró ellenőrzése és az idő leolvasása analóg (mutatós) óráról.

-Nem tudnak pénzügyi terveket készíteni.

-Nem vagy csak nagyon pontatlanul tudják megbecsülni egy kosárban levő termékek árának összegét, tárgyak súlyát és távolságát, meg az eltelt időt.

-Nehezen igazodnak el menetrendeken és órarendeken.

-Jól teljesítenek azokból a logikát igénylő tárgyakból, amelyek nem tartalmaznak magasabb szintű számolást, például biológiából vagy geometriából.

-Rossz az időérzékük.

-Nehezen különböztetik meg a jobb és bal oldalt, és az égtájakat, még iránytű segítségével is.

-Rosszul vagy sehogy sem tudnak eligazodni elforgatott térképeken.

-Nehezen értik és jegyzik meg a matematikai szabályokat, képleteket, sorozatokat. („Az egyik napról a másikra elfelejti.”)

-Nehezen jegyzik meg számolást igénylő, vagy bonyolult pontozást használó játékokban, hogy ki hogy áll (pl.:póker).

-Nehézségeik vannak a sorozatokkal, azok megjegyzésével matematikán kívül is, például tánclépések.

-Különféle lelki problémák alakulhatnak ki, akár matematikafóbia is.

Rám legfőbb kép az utolsó az ,ami igaz :)

aug. 15. 20:12
 17/21 anonim válasza:
71%
Középsuliba szinte végig 2es voltam, de valahogy sikerült 3asra megírni az érettségit. Igaz a vége fele aránylag sok matekos videót néztem.
aug. 15. 20:23
 18/21 anonim ***** válasza:
33%
Nem vagyok egy született matekzseni de annál talpraesettebb és rafináltabb - ChatGPT fizetős változatában van matekra optimalizált AI (Math Tutor, Solver stb...) valamint WolframAlpha, ezekkel 94%-ra írtam.
aug. 16. 00:16
 19/21 anonim ***** válasza:
47%

"eü szakközépben érettségiztem, és nekünk a fizika volt kötelező tárgy, nem a matek"

Mikor volt ilyen?

aug. 17. 11:31
 20/21 anonim ***** válasza:
47%
ötösre
aug. 18. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!