Nagyon be vagyok parázva a matek érettségitől. Szerintetek sikerülhet 90-95% körül?
Világéletemben ötös voltam matekból, sőt csak 1-2 négyesem volt évente. Moost vagyok 12-es és ahogy csnálgatjuk a feladatokat sajnos arra kell rájönnöm, hogy kb. mindent elfelejtettem az eddig tanultakból. Az első 12 feladat az már nagyon jól megy de utána kezdődik a probléma, van amihez hozzá se tudok kezdeni...
Most kezdtünk el órákon ismételni az elejétől, meg vanb külön érettségis plusz óránk is, de akkoris bevagyok parázva, hiszen kevesebb mint 4 hónap és érettségi. Ha pedig nem sikerül nagyon jóra esélyem sincs, hogy felvegyenek a kiszemelt helyre. :(
Én anno 3nap alatt "készültem" fel, és 91% lett.
Annyi a kulcsa az egésznek, hogy sokat kell gyakorolni. Megcsinálni az előző évekbeli feladatokat. Mondhatni típusfeladatokat szoktak adni, szóval ha azokból felkészülsz nagy baj nem lehet.
Gondolom ez közép érettségi. Én is nagyon féltem tőle, és eleinte nekem sem mentek a feladatok, aztán meg 97% lett. A közép nevetségesen egyszerű, és ha odajutsz, te is fogod majd látni. Most még csak rávagy parázva, és sok mindent elfelejtettél már. De úgyis ismételni fogtok, és van egy plusz órátok is, úgyhogy teljesen jól fel fogsz tudni készülni rá.
Az érettségihez közeledve észre fogod venni, hogy a matek a legkönnyebb, a törit meg lehet csinálni egy atlaszból, a magyar pedig csak szövegértés illetve annak kérdése, hogy mennyire magoltad be a tanár által helyesnek vélt elemzéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!