Ha most szeptembertől majd elindul ez a pontrendszer vagy micsoda a tanároknak, akkor mi lesz a Pedagógus 1 meg Pedagógus 2 hülyeséggel? Az is megmarad azért?
Megmaradt, de nem sok különbség lett a fizetések között (a minimum érték egy 20E forintos különbség).
De ahhoz, hogy magasabb kategóriába kerülj (mentortanár, kutatópedagógus) szükség lesz a minősítésre... Véleményem szerint ez teljesítményalapú pontrendszer be fog fuccsolni, így szerintem pár év múlva lesz valami új rendszer, amire nem lehet felkészülni.
Idénre én is beírtam a ped2-t, mert nem tudni mit hoz a jövő, inkább legyen meg. Persze a motiváció igen alacsony így.
"ez teljesítményalapú pontrendszer be fog fuccsolni"
Miért gondolod? Végülis eddig is úgy tudtak jól működni a jól működő iskolák, hogy az igazgató látta, hogy kire milyen és mennyi feladatot érdemes osztani. Ha arra gondolsz, hogy feszültségek lesznek abból, hogy ki mennyi pénzt kap majd: ezzel az erővel eddig is volt feszültség abból, hogy ki milyen és mennyi feladatot kapott ugyanazért a pénzért, nem?
"Nálunk nem adják a feladatokat, hanem vállaljuk."
És ha úgy alakul, hogy épp senki se vállalja magától mondjuk a márc. 15-i ünnepélyt, akkor elmarad?
"És nincs feszültség, mert mindenki a táblázatnak megfelelően keres. Ha majd az igazgató kénye-kedvétől fog függeni, akkor majd lesz."
Ha úgy látja jónak az igazgató, hogy a feszültségek elkerülése érdekében egyenlően osztja szét a pénzt, azt is megteheti. És akkor ezzel meg is van oldva, nem?
Olyan még nem volt.
Szerintem szerencsésebb lenne egyenlően, mert az alapmunka, amiért a fizetést kapjuk, mindenkinek ugyanaz, és célprémiummal honorálni a kiegészítő, a munkaidőbe bele nem férő tevékenységeket.
"Szerintem szerencsésebb lenne egyenlően, mert az alapmunka, amiért a fizetést kapjuk, mindenkinek ugyanaz, és célprémiummal honorálni a kiegészítő, a munkaidőbe bele nem férő tevékenységeket."
Pont ez a lényege az egésznek, nem? A márc. 15-i ünnepélyt eddig is plusz munkaként szervezte, aki szervezte, csak most majd némi pénzt is fog kapni érte végre.
Hát de ha valaki jó tanár, az attól jó tanár, hogy egész évben jól kommunikál, meg egész évben megbízható, nem pedig attól, hogy megszervez egy ünnepélyt, úgyhogy a pénz nagy része nem az ünnepélyekről kéne, hogy szóljon szerintem...
"a március 15-i ünnepély meg csak 8 pont a 100-ból"
Mondjuk ha 20 tanár közül mindenki ugyanannyira megbízható, meg ugyanannyi pontnyi feladatot vállalt el és csinált is meg, csak egy valaki lóg ki a sorból, mert ő plusz még egy ünnepélyt is megszervezett, tehát neki 98 pontja van, míg a többinek csak 90, akkor az igazgatóra van bízva, hogy ez a plusz 8 pont plusz 8 ezer forintot ér, vagy plusz 80 ezret, vagy plusz 800 ezret, vagy kívülről van meghatározva, hogy 1 pont hány forint? Szóval az igazgató konkrét összegeket osztogat, vagy csak pontokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!