Ilyen esetben lehet fellebbezni az “Egyetem” ellen?
Figyelt kérdés
Magyarország egyik legrosszabb helyén tanulok. Igen, igen , xxxx-szer megbántam hogy annó nem néztem utána stb.
A lényeg:
Nappalis diák vagyok. Specializáció választás most kezdődik . Az egyetem beharangozta, hogy mivel nem jön össze az elég diák rá, levelezősökkel együtt, levelezőn lesz megtartva. Ez jogilag mennyire oké? Nem rinyálnom kéne, de ha egyszer valaki nappali tagozatra megy, ne hétvégente egész nap legyenek órái, azok is csak online. Borzalmas…
2024. jún. 1. 14:32
1/16 anonim válasza:
Hol van ez a helyzet?
Ha nappalis vagy, akkor ez így nen oké.
2/16 A kérdező kommentje:
Inkább nem mondanám, nehogy jogi következménye legyen, hogy én szidok vagy rontom a hírnevet . Csak annyi, hogy egy hivatalos levélben értesültünk erről , Rektori utasításra.
2024. jún. 1. 16:47
3/16 anonim válasza:
Ez így jogilag egyáltalán nem állja meg a helyét. Ilyet nem lehet csinálni!
4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ !
Milyen lépéseket tudnék tenni ?
Akár a tanulmányi szerződésre hivatkozni ? Hogy megy a procedúra?
2024. jún. 1. 17:30
5/16 anonim válasza:
Jogban jártas személy lenne ide jó! Kíváncsi lennék én is.
6/16 A kérdező kommentje:
Ismerőssel felveszem a kapcsolatot, még nem végleges ez a döntés , de már ha ilyet megemlítenek😅nem árt elgondolkodni
2024. jún. 1. 19:13
7/16 anonim válasza:
Nem szabálytalan, a tv engedi a hétvégi oktatást nappalin, a hök beleegyezésével.
8/16 A kérdező kommentje:
Értem, ezeket is érdemes átolvasnom. Akkor maximum valamelyik hír portálnak tudnám az egészet elküldeni, hogy mások még kevesebben jöjjenek ide és ne szúrjanak ki többekkel .
2024. jún. 1. 20:14
9/16 anonim válasza:
Az egészen biztosan benne van a szabályzatban, hogy milyen létszám esetén indul egy spec vagy szakirány. Szerintem inkább örülj neki, hogy ennek alacsonyabb esetén is van rá lehetőséged, hogy azt tanuld, akkor akarsz. Mondhatták volna, hogy nem indul, pont.
10/16 A kérdező kommentje:
De ha nem indul, akkor el se tudom végezni a képzést . És akkor ők szegik meg a szerződést , hogy nem biztosították a tanulást , nem?
2024. jún. 1. 23:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!